Prijzen vernieuwde Volkswagen Passat zijn bekend

0

De Nederlandse marktintroductie van de vernieuwde Volkswagen Passat komt steeds dichterbij. In het jaar waarin het 30 miljoenste exemplaar van de band rolde, start de autoproducent uit Wolfsburg met een herziene versie. Die kenmerkt zich door vernieuwde motoren, een aangescherpt design en innovatieve technologie.

De vernieuwde Passat is nu rijker uitgerust en onder andere standaard voorzien van de in Nederland geliefde 7-traps DSG automaat. De eerste uitvoeringen zijn vanaf vandaag te configureren en te bestellen. Het betreft de Passat 1.5 TSI Comfort Business, waar Volkswagen een prijskaartje van 39.575 euro aan gehangen heeft, zal in augustus bestelbaar zijn. De Variant uitvoering is 1.630 euro duurder.


Kenmerken van de vernieuwde Passat zijn de anders vormgegeven grille en bumpers. LED techniek voor zowel de koplampen, de dagverlichting, de mistlampen en de achterlichtunits dragen volgens Volkswagen bij aan de frissere look. Ook zijn er nieuwe exterieurkleuren en velgen beschikbaar. In het interieur vallen vooral de hoogwaardigere materialen en het design van het stuur op. De vernieuwde Passat is de eerste Volkswagen met de jongste generatie infomediasystemen. Apple Carplay werkt nu draadloos, waardoor de belangrijkste applicaties van de iPhone zonder USB kabel te bedienen zijn. Het infomediasysteem werkt nauw samen met de Digital Cockpit; het digitale instrumentarium. ‘IQ.Drive’ is de nieuwe naam voor alle assistentiesystemen van Volkswagen die gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk maken. Voorbeelden Travel Assist, Emergency Assist en het vernieuwde Lane Assist. Matrix LED verlichting is eveneens nieuw voor de Passat.


Een belangrijke noviteit in het Passat motorengamma is de 2.0 TDI Evo, een zeer efficiënte en 150 pk sterke diesel die per kilometer gemiddeld zo’n 10 gram minder CO2 uitstoot dan zijn voorganger. Naast deze nieuwe krachtbron bestaat het oliegestookte gamma ook uit 2 andere motoren: de 1.6 TDI met 120 pk en de 2.0 TDI met 190 pk. De vernieuwde Passat is er ook met 3 benzinemotoren; TSI genaamd. Die zijn 150 pk, 190 pk en 272 pk sterk. Alle Passat versies hebben een partikelfilter en verdampingsfilter en voldoen aan de Euro 6d-TEMP-EVAP emissierichtlijn. De 1.6 TDI kost als Comfort Business (zie volgende alinea) 42.840 euro en als Variant 45.335 euro. Deze prijzen voor de Elegance Business R-uitvoering bedragen 46.035 respectievelijk 48.320 euro. De 190 pk sterke 2.0 TDI is er vooralsnog alleen als Elegance Business R en kost dan 50.065 respectievelijk 52.290 euro. De tarieven van de 2.0 TDI Evo zijn nog niet bekend. Na de zomer volgt tevens de GTE stekker hybride uitvoering die een aanzienlijk grotere elektrische actieradius heeft: circa 55 kilometer volgens WLTP (70 km volgens NEDC). Deze Passat voldoet al aan de Euro 6d emissierichtlijn die per 1 januari 2021 van kracht wordt.


De vernieuwde Passat is verkrijgbaar als Comfort en Elegance (voorheen Comfortline en Highline). De standaarduitrusting omvat onder meer het navigatie & multimedia systeem Discover Media, adaptieve cruisecontrole, automatische airconditioning, DAB+ radio, parkeersensoren, Traffic Jam Assist en een Ergo Comfort bestuurdersstoel. De Elegance biedt tevens onder meer De eerder genoemde Matrix LED verlichting en Top Comfortstoelen vóór met stoelverwarming. Het meubilair van de Elegance is bekleed met Alcantara en Vienna leder.

Speciaal voor zakelijke rijders is de Passat er ook in Business uitvoeringen met standaard DSG. Ten opzichte van de Comfort is de simpelste zakelijke uitvoering extra voorzien van onder meer het Tech pakket (draadloze App Connect, diefstalalarm en telefoonvoorbereiding Plus), de met de voet te bedienen Easy Open achterklep, Voice Control en de Mijn Volkswagen App module. Deze uitvoering onderscheidt zich tevens met 16 inch lichtmetalen Aragon velgen en chromen dakrails (op de Variant). Het topmodel binnen de zakelijke reeks is de Elegance Business R. Deze uitvoering biedt extra’s als het navigatie & infomedia systeem Discover Pro, de Digital Cockpit en Digital Key. De Elegance Business R onderscheidt zich ook met zijn sportieve R-Line exterieurpakket, extra donker getinte ramen en 17 inch Sebring lichtmetalen velgen. Met de 190 pk sterke 2.0 TSI motor kost deze Passat 44.650 euro. Voor de Variant vraagt Volkswagen 46.280 euro. Liever de 272 pk sterke 2.0 TSI met 4Motion vierwielaandrijving? Reserveer dan een bedrag van 53.640 respectievelijk 55.270 euro.

 

Reageren is niet mogelijk.