Prijs vergelijking Audi A6 Allroad Quattro

0

De nieuwe Audi A6 Allroad Quattro is nu in Nederland te bestellen. Met zijn vierwiel aandrijving, extra bodemvrijheid, adaptieve luchtvering en krachtige V6 TDI motoren met milde hybride technologie is de markant gelijnde alleskunner volgens het merk met de 4 ringen overal in zijn element.

20 jaar geleden presenteerde Audi de allereerste A6 Allroad Quattro. Net als toen is ook de nieuwste, vierde generatie een ruime en veelzijdige Avant met extra bodemvrijheid: de Allroad is tot 45 mm hoger. En mede dankzij zijn intelligente vierwielaandrijving bedraagt het maximale trekgewicht 2,5 ton. De inhoud van de bagageruimte varieert middels de in 3 delen neerklapbare achterbank van 565 tot 1.680 liter. De achterklep en de afdekking van de bagageruimte worden elektrisch bediend. Een railsysteem helpt bij het veilig vastzetten van bagage.

Uiterlijke kenmerken, naast de extra bodemvrijheid en grote lichtmetalen velgen (18 inch, optioneel tot 21 inch), zijn de contrasterende wielkast afwerkingen (optioneel in carrosserie kleur) en aluminium accenten. Voor het interieur is er keuze uit 3 kleurenthema’s. De stoelen zijn standaard bekleed met een combinatie van stof en leer. De standaarduitrusting van de A6 Allroad Quattro omvat onder meer MMI Navigatie Plus met MMI touch response, een digitaal instrumentarium, een geluidsinstallatie van het huis, elektrisch bedienbare en verwarmbare voorstoelen en Twin lederen bekleding. Hij is er ook als 3.500 euro duurdere Pro Line Plus die onder meer standaard is voorzien van HD Matrix LED koplampen, 22-voudig instelbare Comfortstoelen vóór en Valcona lederen bekleding.

Met diverse optiepakketten en individuele accessoires is de A6 Allroad Quattro volgens Audi meer dan ooit volgens eigen smaak samen te stellen. Met MMI Navigatie Plus beschikt hij over een 10,1 inch display en een LTE module inclusief wifi hotspot. Het navigatiesysteem is zelflerend. Het geeft suggesties op basis van eerder gereden routes. De routeberekening vindt ook via internet plaats. Op een 8,6 inch display bedient de bestuurder comfortfuncties inclusief de airco. Tekstinput is hier mogelijk, evenals spraakbediening. De Audi Connect Diensten zijn gebundeld in 2 pakketten (Navigatie & Infotainment en Emergency Call & Service). Ook de assistentiesystemen zijn gebundeld. Er is keuze uit Tour en City. Een Android telefoon kan dankzij NFC (Near Field Communication) fungeren als sleutel van de auto (openen en sluiten van de portieren en starten motor).

De A6 Allroad Quattro is standaard uitgevoerd met Progressive Steering en adaptieve luchtvering. Naarmate de stuurhoek toeneemt, wordt de besturing directer. Dynamische vierwiel besturing is als optie leverbaar. Bij lage snelheden zorgt dit voor een kleinere draaicirkel en bij hoge snelheden voor extra stabiliteit. Met Audi Drive Select kan de bestuurder kiezen uit de rij programma’s Dynamic, Comfort, Efficiency, Allroad en Lift. De adaptieve luchtvering past automatisch de rijhoogte (normaal 139 mm) aan op de omstandigheden. Bij snelheden boven 120 km/u zakt het koetswerk bijvoorbeeld 15 mm.

De bestuurder kan via Audi Drive Select ook zelf keuzes maken. Zo wordt de carrosserie in Offroad modus 30 mm hoger gezet (max. snelheid: 80 km/u). Bij een maximale rijhoogte (+45 mm) bedraagt de maximumsnelheid 35 km/u. Andere voorzieningen die bijdragen aan de terreincapaciteiten zijn Hill Descent Control (standaard) en Tilt Angle Assist. Deze hellingshoekassistent waarschuwt de bestuurder voor kantelgevaar en kan zelfstandig remingrepen uitvoeren.

AudiMercedes-BenzVolvo
A6 Allroad QuattroE-klasse All-Terrain 4MaticV90 Cross Country AWD
45 TDI220dD5 Pro
89.230 euro79.198 euro77.995 euro
AudiLand RoverAudi
A6 Allroad QuattroRange Rover Velar AWDQ7 Quattro
50 TDI Pro Line PlusD275 R-Dynamic50 TDI
99.150 euro96.850 euro98.995 euro
AudiAudiMercedes-Benz
A6 Allroad QuattroSQ5 QuattroE-klasse All-Terrain 4Matic
55 TDI Pro Line PlusTDI400d
103.650 euro105.720 euro103.987 euro

De A6 Allroad Quattro is uitgerust met de 3.0 V6 TDI dieselmotor met milde hybride technologie. Daarbij is er keuze uit 3 varianten: 231 pk / 500 Nm, 286 pk / 620 Nm en 349 pk / 700 Nm. Zij kosten respectievelijk 89.230 euro (45 TDI), 95.650 euro (50 TDI) en 100.150 euro (55 TDI). Een 8-traps Tiptronic automaat is altijd standaard. Afhankelijk van de gekozen versie accelereert de A6 Allroad Quattro in 6,7 / 5,9 / 5,2 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is afgeregeld op 250 km/u. De milde hybride technologie (MHEV) werkt op basis van een 48 Volt elektrisch systeem. Bij het afremmen wordt remenergie omgezet in elektriciteit, die wordt opgeslagen in een lithium/ion accu. Daardoor kan de A6 Allroad Quattro op bepaalde momenten ‘zeilen’ met uitgeschakelde motor. De milde hybride technologie verlaagt het verbruik met maximaal 0,4 liter per 100 km. Later dit jaar wordt de A6 Allroad Quattro ook leverbaar als 55 TFSI met 340 pk sterke 3.0 V6 benzinemotor.

Reageren is niet mogelijk.