Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster Live

0

Lamborghini toont tijdens de Monterey Car Week op Pebble Beach een feesteditie van de Aventador SVJ Roadster: een speciale uitvoering in ’63’ tenue.

De Aventaror SVJ 63 Roadster is lekker exclusief: er zullen heel toepasselijk slechts 63 exemplaren van deze bolide worden gebouwd. Dat getal in de typeaanduiding heeft betrekking op het jaar waarin Lamborghini werd opgericht. Het feestmodel is een open versie van de ’63’ die vorig jaar bij de introductie van de Aventador SVJ werd gelanceerd.

Met zijn grijze lak is de Aventador net wat subtieler dan de felgekleurde Huracán Celebration, maar dankzij de rode accenten en natuurlijk simpelweg de vorm van de auto is de exclusieve Aventador alsnog een opvallende verschijning. Wie deze carrosseriekleur niet zo ziet zitten, kan overigens ook voor andere tinten kiezen.

Sant’Agata heeft geen motorische aanpassingen doorgevoerd. Dit betekent dat er midscheeps achter nog steeds een 6,5 liter V12 met 770 pk en 720 Nm in de 63 editie van de Aventador SVJ Roadster hangt. De prestatiecijfers blijven ongewijzigd staan op 2,9 seconden voor een sprint naar 100 km/u en een topsnelheid van 350 km/h.


Maar helemaal ongewijzigd is het recept niet. Naast het verwijderen van het dak heeft de Ad Personam tak van Lamborghini wat meer opties ontwikkeld voor deze gelimiteerde sportwagen. De Aventador SVJ 63 Roadster kan namelijk geleverd worden in 8 combinaties van kleuren die uniek zijn voor deze feesteditie.

Lamborghini heeft eveneens een achttal nieuwe combinaties ontwikkeld voor het interieur. Uiteindelijk zullen er zoals gezegd slechts 63 exemplaren van deze Italiaan gebouwd worden. Die zijn allemaal helemaal volgeplakt met verschillende ’63’ logo’s, badges en stickers.

Reageren is niet mogelijk.