Volkswagen toont nieuwe Golf in zebra outfit

0

Dit is de eerste officiële foto van de 8ste generatie Volkswagen Golf. De auto is nog steeds gecamoufleerd, maar de plaagafbeelding bevestigd dat hij niet lang meer op zich zal laten wachten. Eind oktober is het zover.

De nieuwe Golf wordt aan ons gepresenteerd als zebra oftewel in een gestreepte pyjama. Dat is enerzijds nodig omdat Volkswagen de officiële onthulling van de 8ste generatie bewaard tot het najaar. Anderzijds wil de autofabrikant uit Wolfsburg hiermee de indruk wekken dat er momenteel nog tests uitgevoerd worden met de nieuwe Golf. Dat is niet erg aannemelijk gezien het feit dat deze maand de voorserie productie begint, maar in de media doet zo’n gecamoufleerd ‘prototype’ het natuurlijk goed.

Vanwege de zebra outfit krijgen wij nog niet zoveel te zien van de Golf VIII. Maar de carrosserie proporties en de algemene basisvorm met aflopende neuspartij, het ontwerp van de bumper en de scherper gesneden koplampen laten weinig aan de verbeelding over. Het logo is afgeplakt want het Volkswagen is van plan om op de IAA van Frankfurt volgende maand het nieuwe merkembleem te onthullen.

Volkswagen omschrijft de nieuwe Golf als een ‘digitale’, ‘connected’ en ‘intelligente’ auto. De lat ligt hoog, want van de eerste 7 generaties zijn al meer dan 35 miljoen exemplaren gebouwd. Dat ‘intelligente’ geldt overigens ook de elektrische ID.3. Die is daarom misschien nóg intelligenter en potentieel een échte game changer. De ID.3 dient op bovengenoemde IAA alle spotlights op zich gericht te krijgen. Daarom zal de introductie van de nieuwe Golf worden uitgesteld tot eind oktober. De huidige generatie is ook te koop in een volledig elektrische uitvoering, maar die maakt plaats voor de ID.3.

Aan de andere kant zal de nieuwe Golf standaard uitgerust worden met milde hybride techniek. Een stekker variant is optioneel. Natuurlijk volgen er straks ook weer sportieve GTI en R smaken. De Golf VIII zal begin 2020 te koop zijn.

Reageren is niet mogelijk.