Klein van formaat, maar groot toekomstpotentieel: Toyota Ultra Compact BEV

0

Toyota heeft een elektrische stadswagen ontworpen: de Ultra Compact BEV. Het minimodel gaat eind 2020 in productie. Op de Tokyo Motor Show, die 24 oktober haar deuren opent (en tot 4 november duurt), zal het prototype worden gepresenteerd in het Future Expo paviljoen.

De Ultra Compact BEV is een 2-zitter die exclusief voor stadsgebruik is bedoeld. Toyota gaat de elektrische stadsauto eind 2020 in Japan in productie nemen. Het model heeft een topsnelheid van 60 km/u en zijn actieradius bedraagt slechts 100 km. Opladen via een gewoon stopcontact duurt 5 uur. De Ultra Compact BEV (de productieversie krijgt waarschijnlijk een andere naam) beschikt over een zeer kleine draaicirkel. Daardoor is het makkelijk om in smalle straatjes te keren.

Toyota gaat de commerciële lancering van deze 2,5 meter lange, schattige miniauto combineren met een specifiek businessplan voor elektrische mobiliteit. Daarbij zal er worden gefocust op leasingformules waarna het voertuig gerecycled kan worden om de componenten, inclusief de batterij, opnieuw te gebruiken of te reviseren voor andere toepassingen. De doelgroep bestaat uit ouderen, jonge bestuurders en zakenmensen die op bezoek gaan bij hun lokale klanten.

“Wij wilden een mobiliteitsoplossing realiseren die naadloos aansluit op de Japanse samenleving en die mensen bewegingsvrijheid biedt in alle stadia van hun leven”, stelt Akihiro Yanaka, die eindverantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Ultra Compact BEV. “Met dit model bieden wij onze Japanse klanten een auto die hen meer zelfstandigheid geeft. Een auto die bovendien weinig ruimte inneemt, minder geluid maakt en slechts een beperkte impact op het milieu heeft”.

In de speciale Future Expo paviljoen van de Tokyo Motor Show parkeert Toyota verschillende mobiliteitsoplossingen. Aldaar staat alles in het teken van vervoer in de toekomst.

Reageren is niet mogelijk.