Prijs vergelijking Volkswagen Passat GTE

0

Volkswagen heeft prijskaartjes gehangen aan de vernieuwde Passat GTE. De stekker hybride biedt een grotere actieradius en meer luxe dan zijn voorganger. Tegelijkertijd kost hij minder. De Passat GTE is nu te bestellen als rijk uitgeruste GTE Business vanaf 48.440 euro.

Met 13 kWh is de batterij van de vernieuwde Passat GTE 31 procent groter dan die van zijn voorganger. Daarmee heeft de stekker hybride uitvoering een elektrische actieradius van 56 kilometer (Variant: 54 kilometer). “Voor veel automobilisten is dat ruim voldoende voor het dagelijkse woon-werkverkeer”, zo stelt Volkswagen.

Met zijn lage CO2-uitstoot van 34 gram/km (Limousine; 37 gram voor de Variant) kan de vernieuwde Passat GTE een alternatief zijn voor milieuminnende Nederlandse leaserijders die niet uit de voeten kunnen met de verder aangescherpte bijtellingregels voor volledig elektrische auto’s, bijvoorbeeld omdat de keuze onder de 50.000 euro te beperkt is.

De vernieuwde Passat GTE start altijd in elektrische modus voor fluisterstil rijden. In de hybride stand gaan de elektromotor en de TSI benzinemotor (156 pk) een slim samenspel aan voor maximale efficiency op lange(re) afstanden. Daarbij wordt de batterij al rijdend opgeladen. In de GTE modus is het volledige systeemvermogen (218 pk) en het maximale koppel (440 Nm) beschikbaar. De Passat GTE is dan goed voor een topsnelheid van 222 km/u.

Bij de introductie is de vernieuwde Passat GTE leverbaar in een Business uitvoering. Die beschikt standaard onder meer voorzien over het navigatie / radio / multimediasysteem Discover Pro, een digitaal instrumentarium, spraakbediening, een panoramadak, een achteruit rij camera, de ‘Mijn Volkswagen’ app module en het zogeheten Tech pakket (met o.a. diefstalalarm, draadloze App-Connect (Apple Carplay) en telefoonvoorbereiding Plus). De Variant versie beschikt ook over een Easy Open achterklep die automatisch opent na een voetbeweging onder de bumper.

VolkswagenKiaPeugeotVolvo
Passat VariantOptima SW 18 inch
508 SWXC40
GTE BusinessPHEV ExecutiveHybrid AllureTE Inscription
49.820 euro49.354 euro49.180 euro49.995 euro

Uiterlijke kenmerken van de Passat GTE Business zijn de 17 inch lichtmetalen velgen, LED Matrix verlichting en extra donker getinte achterruiten. Hij is leverbaar vanaf 48.440 euro. Voor de Passat Variant GTE Business rekent Volkswagen een tarief van 49.820 euro.

Reageren is niet mogelijk.