Beter laat dan nooit: BMW omarmt Android Auto

0

Net zoals alle andere automerken is BMW volop in digitale transitie. Het is vanuit dit perspectief dan ook vreemd dat je momenteel geen Android Auto kan krijgen in je BMW (maar wel Apple CarPlay). Daar komt vanaf juli 2020 verandering in.

Wil je een ultiem met internet verbonden BMW, dan zal tot en met 30 juni volgend jaar dus ook 2 telefoons aan moeten schaffen. BMW maakt het weliswaar mogelijk om de auto te ontgrendelen met een Android exemplaar, maar wil je de telefoon verbinden met app functies, dan moet je een iPhone gebruiken met Apple CarPlay. Want Android Auto is nu dus nog niet beschikbaar voor een BMW.

BMW is tot het besef gekomen dat dit nogal knullig is en zal vanaf juli 2020 haar klanten de mogelijkheid geven om de telefoon met wifi te verbinden via Android Auto. Althans modellen waarvan het besturingssysteem op het Operating System 7.0 draait. Het zogeheten iDrive 7, dat april vorig jaar werd aangekondigd, is onder meer te vinden op de huidige X5, de X7, de nieuwe 1-serie en de jongste 3-serie. BMW zorgt er meteen voor dat dit ook draadloos kan, daar waar je bij de concurrentie (momenteel) nog een kabel nodig hebt.

Android Auto kan je niet alleen koppelen aan het infomedia scherm van de BMW, het automerk betrekt ook de digitale cockpit en het head-up display bij het systeem. Onder meer navigatieaanwijzingen of informatie over de muziek is op die manier af te lezen. Met Google Assistent kan men bovendien middels de stem commando’s doorgeven. En met tevens BMW’s eigen stemassistent heb je er straks 2 gesprekspartners aan boord. Gezellig!

De koppeling van een telefoon met het infomediasysteem van de auto werkt overigens niet in alle gevallen. BMW verwijst naar een supportpagina waarop staat dat Google Pixel, Samsung Galaxy en Note toestellen van de afgelopen jaren ondersteund worden. Android Auto brengt onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van Google Assistent voor het plannen van routes en uitvoeren van andere acties zonder dat men daarvoor de handen hoeft te gebruiken. Ook kan men afspraken uit de agenda of berichtenservices op deze manier te voorschijn toveren. Het moet ertoe leiden dat de bestuurder gemakkelijker en met minder afleiding kan navigeren, communiceren of informatie kan oproepen.

Januari volgend jaar zal BMW op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas meer details bekend maken over haar Android connectie mogelijkheid en vanaf juli 2020 kunnen klanten in minimaal 20 landen er eindelijk gebruik van maken. Het wordt dan dus mogelijk om volledig draadloos de vertrouwde apps en gegevens van je telefoon op het infomediasysteem van jouw BMW tevoorschijn te toveren. Het heeft even geduurd, maar zo komen wij weer een stapje dichterbij de ideale wereld …

Reageren is niet mogelijk.