Prijs vergelijking Opel Grandland X Hybrid

0

Opel breidt het Grandland X gamma uit met een tweede oplaadbare hybride variant. In tegenstelling tot de reeds bestaande stekker uitvoering, de Hybrid4, is deze nieuwe versie voorwiel aangedreven.

De aandrijflijn van de Grandland X Hybrid4 bestaat uit een 200 pk sterke 1.6 Turbo 4 cilinder en 2 elektromotoren die elk goed zijn voor 110 pk. Onder de streep levert dit een systeem vermogen van 300 pk op. De 2 elektromotoren hebben een plek bij elke as gekregen, waardoor er dus sprake is van vierwielaandrijving. In Nederland is de meerwaarde daarvan beperkt, en misschien ook wel van een systeem vermogen van 300 pk. Daarom krijgt de Grandland X Hybrid4 nu gezelschap van een tweede stekkerversie, een bescheidener gemotoriseerd exemplaar met louter voorwielaandrijving.

Die tweede oplaadbare Grandland X luistert naar de naam Hybrid en beschikt over een 181 pk sterke variant van dezelfde 1.6 Turbo 4 cilinder. Hij heeft slechts 1 elektromotor. Die zit op de vooras en is, net als bij de Hybrid4, goed voor 110 pk. Opgeteld bij de kracht van de benzine unit levert dit een systeemvermogen van 225 pk op. Daarmee sprint de Grandland X Hybrid in 8,9 seconden naar 100 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt 225 km/u. Dat zijn prestatiecijfers die prima weten te bevredigen.

Het accupakket van de Grandland X Hybrid is met een capaciteit van 13,2 kWh identiek aan die van de krachtigere vierwiel aangedreven versie. Opel belooft een elektrische actieradius van 57 kilometers (gemeten volgens de WLTP norm). Daarmee komt de oplaadbare, voorwiel aangedreven SUV emissievrij enkele kilometers verder dan de Grandland Hybrid4 die al na 50 kilometer aan de stekker moet. Het schakelwerk wordt verricht door dezelfde 8-traps automaat.

De Nederlandse prijzen van de Opel Grandland Hybrid beginnen bij 42.899 euro voor de Business uitvoering. Particulieren kunnen vanaf 43.699 euro terecht in de Innovation versie. De luxueuze Ultimate variant gaat 46.949 euro kosten.

OpelCitroënFordPeugeotVolvo
Grandland XC5 AircrossKuga3008XC40
Hybrid InnovationHybrid FeelPHEV VignaleHybrid AllureTE Momentum
43.699 euro44.840 euro43.720 euro45.740 euro± 45.495 euro

Opel komt in een later stadium met volledig elektrische versies van modellen als de Combo, Combo Life en Zafira Life. In 2024 moet van elke met bliksemschicht logo een geëlektrificeerde versie leverbaar zijn.

Reageren is niet mogelijk.