Prijs vergelijking Toyota GR Supra 2.0

0

Toyota gaat 3 nieuwe uitvoeringen van zijn sportauto GR Supra uitbrengen. Deze zijn uitgerust met een 2,0 liter turbobenzinemotor. De aankondiging volgt precies een jaar na het werelddebuut van de GR Supra met 3,0 liter 6 cilinder unit op de North American International Auto Show in 2019 in Detroit. Toyota verwacht de nieuwe GR Supra 2.0 in maart op de markt te brengen.

Met de nieuwe 2,0 liter turbobenzinemotor wil Toyota met de GR Supra een grotere doelgroep aanspreken. De 4 cilinder is compacter en lichter dan het 3,0 liter blok en levert hiermee een positieve bijdrage aan de rijeigenschappen, de balans en het remvermogen van de sportwagen. De 2,0 liter motor, afkomstig van BMW, is gekoppeld aan een 8-traps automaat van ZF. Het maximale vermogen en koppel bedraagt 258 pk respectievelijk 400 Nm. De GR Supra 2.0 accelereert in 5,2 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Het kleinere formaat en lagere gewicht van de motor hebben geleid tot meerdere dynamische voordelen. Het 2,0 liter model is bijvoorbeeld 100 kilo lichter dan de GR Supra met 6 cilinder motor. En omdat de motor kleiner is, kon het blok dichter bij het centrale punt van de sportwagen geplaatst worden. Hierdoor heeft de GR Supra 2.0, net zoals de 6 cilinder uitvoering, een ideale gewichtsverdeling van 50:50 (voor:achter). “Voor een direct stuurgedrag en een goede stabiliteit in bochten hebben we het gewicht van de auto zo veel mogelijk beperkt. Hierbij hebben we ons gericht op een gewichtsverdeling van 50:50”, zegt Tetsuya Tada, hoofdingenieur voor de GR Supra bij Toyota. “Dat bracht veel uitdagingen met zich mee, maar wij wilden beslist geen compromissen sluiten”.

Toyota rust de nieuwe GR Supra 2.0 als Launch uitvoering standaard uit met onder meer 18 inch lichtmetalen velgen, een geluidsinstallatie met 4 speakers plus een 8,8 inch display en sportstoelen die bekleed zijn met zwart Alcantara. De veiligheid wordt gewaarborgd door onder andere een Pre-Crash Safety systeem met remfunctie en detectie van voetgangers en fietsers, Lane Keep Assist met Active Steering en Road Sign Assist. Naast de Launch uitvoering gaat de Toyota de GR Supra 2.0 ook leveren als Launch Premium. Deze versie beschikt tevens over onder meer een JBL Premium geluidsinstallatie met 12 speakers, een Head-up display, zwart lederen stoelbekleding, elektrisch verstelbare sportstoelen en een draadloze oplader voor telefoons. Bij zijn introductie zal de GR Supra 2.0 ook leverbaar in een exclusieve en gelimiteerde Fuji Speedway variant met een unieke witte metallic carrosseriekleur en matzwarte 19 inch lichtmetalen velgen (zie foto’s). De buitenspiegels zijn in een rode kleur gespoten. Verder zijn in het interieur accenten van koolstofvezel te vinden en zijn de sportstoelen bekleed met Slcantara in het rood en zwart (de huiskleuren van Toyota Gazoo Racing). Er zullen slechts 200 exemplaren van de GR Supra 2.0 Fuji Speedway hun weg naar Europa vinden.

De prijzen van de Toyota GR Supra 2.0 beginnen in Nederland bij 61.995 euro. Voor dit bedrag krijgt men de Launch uitvoering. Daarmee vervalt feitelijk het bestaansrecht voor de nu reeds moeizaam verkopende GT86 van Toyota, die 58.400 euro moet opbrengen. Voor de Launch Premium versie van de GR Supra 2.0 rekent de Nederlandse Toyota importeur 64.995 euro.

ToyotaAlpineAudi
GR SupraA110TT Coupé
2.0 Launch PremiumPure45 TFSI S-tronic Pro Line S
64.995 euro64.300 euro64.490 euro

 

Dit nieuwsbericht is een prijs update van het artikel van 9 januari jl., 15.56 uur.

Reageren is niet mogelijk.