Prijs vergelijking Ford Mondeo Hybrid ST-Line

0

Ford breidt het aanbod van de Mondeo Hybrid uit met de ST-Line uitvoering. Die heeft als sedan een prijs van 39.890 euro. De Wagon kost 1.500 euro meer. De nieuwe Mondeo Hybrid ST-Line uitvoering is per direct te bestellen.

De Mondeo beschikt als Hybrid over een 187 pk sterke aandrijflijn. Als basisunit fungeert een 2,0 liter benzinemotor die functioneert volgens het Atkinson principe. Een generator zorgt voor het terugwinnen van remenergie om de batterij van 1,4 kWh bij te laden. Tot wel 90 procent van de remkracht is zo om te zetten in elektriciteit. De Mondeo Hybrid kan korte afstanden volledig elektrisch rijden, bijvoorbeeld in de stad en in fileverkeer.

De door Ford ontworpen continu variabele automatische transmissie zorgt daarbij voor een zo laag mogelijk verbruik (vanaf 4,2 liter per 100 km) en een CO2-uitstoot vanaf 96 gram/km. De Mondeo Hybrid komt daarmee in aanmerking voor het groene energielabel A. Andere technologieën die bijdragen aan de relatief geringe benzineconsumptie zijn de SmartGauge interface om het brandstof en stroom verbruik te monitoren, de elektrische stuurbekrachtiging en een elektrisch aangedreven airco, waterpomp en rembekrachtiging (waarmee de benzinemotor ontlast wordt).

FordAudiBMW
MondeoA3 Limousine2-serie Gran Coupé
Hybrid ST-Line35 TFSI S-tronic Advance Sport 218iA M Sport
39.890 euro38.650 euro40.115 euro
RenaultToyotaVolkswagen
TalismanCamryPassat
TCe 160 IntensHybrid Active1.5 TSI DSG Comfort Business
40.190 euro39.995 euro39.575 euro

Hij was al verkrijgbaar als Titanium en Vignale. De nieuwe Mondeo ST-Line uitvoering kan worden herkend aan de sportief ogende bumpers, zij schorten, specifieke mistlampen vóór en 18 inch lichtmetalen velgen. Verder beschikt hij over een sportieve wielophanging. De Mondeo Wagon is tevens voorzien van een grote achterspoiler en zwarte dakrails.

Binnenin is de Mondeo ST-Line aangekleed met onder meer een zwarte dakhemel, specifieke instaplijsten, sportpedalen en gedeeltelijk lederen bekleding. Het met geperforeerd leder afgewerkte stuurwiel en vloermatten die voorzien van kenmerkende, rode ST-Line stiksels zijn eveneens uniek voor de nieuwe uitvoering.


De ST-Line valt prijstechnisch tussen de 2 reeds bestaande uitvoeringen in. Naast bovenomschreven sportieve uitrusting heeft hij nog enkele andere extra’s ten opzichte van de Titanium uitvoering. Zo beschikt de Mondeo AT-Line tevens over een op 10 manieren elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, stoelverwarming, , een ‘dip-on reverse’ functie op de buitenspiegels en een instrumentarium met een tweetal LED displays van 4,2 inch.

FordKiaOpel
Mondeo WagonOptima SWInsignia Sports Tourer
Hybrid ST-Line X BusinessPHEV DynamicPlusLine2.0 Turbo 200 pk GSi
44.340 euro44.395 euro± 44.500 euro
PeugeotSkodaVolvo
508 SWSuperb CombiV60
PureTech 180 Allure1.5 TSI DSG SportLine BusinessT4 Momentum
43.940 euro43.090 euro44.995 euro

Om de Mondeo Hybrid ST-Line helemaal af te maken, introduceert Ford het X Business Pack. Dit uitgebreide optiepakket bestaat onder meer uit volledig lederen bekleding, adaptieve LED verlichting, adaptieve cruisecontrole, BLIS, Forward Collision Warning, Distance Alert, Traffic Sign Recognition, Lane Keeping Aid en een elektrisch bedienbare achterklep (Wagon). Het X Business Pack kost 2.950 euro.

Reageren is niet mogelijk.