Prijs vergelijking Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe

0

De eerste stekker hybride modellen van Jeep zijn een feit. Het gaat om de Renegade 4xe en Compass 4xe. Zoals Autointernationaal.nl al eerder berichtte, wordt dit PHEV duo in eerste instantie leverbaar als ‘First Edition’. De stekker hybride Renegade en Compass worden in de zomer bij de Jeep dealers verwacht.

Beide PHEV modellen van Jeep zijn voorzien van een ‘4xe’ logo. Met deze badge gaan de deels elektrische uitvoeringen van het merk zich onderscheiden van het conventioneel aangedreven repertoire. Beide modellen beschikken over dezelfde aandrijflijn. Het gaat om een 1,3 liter turbobenzine 4 cilinder, die via een automatische transmissie de voorwielen aandrijft, en een elektromotor die de achterwielen voor zijn rekening neemt. Het systeem vermogen bedraagt in zowel de Renegade als de Compass 240 pk. Met name voor het eerste Jeep model, dat formeel in het B SUV segment van de Renault Captur thuishoort, is dat best veel.

Dankzij een lithium/ion accupakket kan er tot 50 kilometer volledig elektrisch gereden worden. De topsnelheid bedraagt, als ook de benzinemotor zijn handen uit zijn mouwen steekt (daarvoor dient de stand ‘Hybrid’ geselecteerd te worden) 200 km/u. Beide Jeep modellen sprinten dan in afgerond 7 seconden naar 100 km/u. In de modus ‘Full Electric’ halen beide modellen maximaal 130 km/u. Een andere rij modus is ‘E-save’. In deeze stand zal de stroomcapaciteit worden bewaard voor als men bijvoorbeeld een lage emissie zone binnenrijdt.

Tot slot kan men ook opteren voor ‘Sport’, ‘Eco Coaching’ en ‘Smart Charging’. Rijden via het ‘One Pedal’ principe is ook mogelijk. Daarbij wordt tijdens het remmen, of na het loslaten van het gaspedaal, relatief energie omgezet in elektriciteit. Er is ook een minder fanatieke stand. Dan zullen beide Jeep modellen minder fanatiek vertragen na het loslaten van het gaspedaal.

Voor het opladen van het accupakket levert Jeep de First Edition versies van de Renegade 4xe en Compass 4xe standaard met een Wallbox. Daarmee is de batterijenset na 1,5 uur (met 7,4 kW) of na 3,1 uur (met 3,6 kW) weer boven jan. Jeep levert beide stekker hybride modellen ook met een Type-2 (Mennekes) laadkabel om onderweg bij een laadpaal op krachten te kunnen komen.

De First Edition versies van de Renegade 4xe en Compass 4xe beschikken standaard onder meer over 19 inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen, een uConnect navigatiesysteem met 8,4 inch touch screen (plus Apple CarPlay en Android Auto), een 7 inch TFT scherm (met rij informatie over bijvoorbeeld het laadniveau van de batterij en de actieradius in zowel de elektrische als hybride modus), dode hoek waarschuwing, een achteruit rij camera, parkeersensoren, sleutelloze toegang in combinatie met een startknop en elektrisch bedienbare buitenspiegels.

JeepBMWCitroënFordMini
Renegade2-serie Active TourerC5 AircrossKugaCountryman ALL4
4xe First Edition25xe iPerformanceHybrid Feel2.5 PHEV VignaleCooper SE Chili
43.990 euro44.683 euro44.840 euro43.720 euro44.800 euro
JeepMitsubishiOpelPeugeotVolvo
CompassOutlanderGrandland X3008XC40 Expression
4xe First EditionPHEV InstyleHybrid UltimateHybrid GT-LineT5 Recharge
47.990 euro47.990 euro48.099 euro47.740 euro47.995 euro

Er is keuze uit de carrosseriekleuren Carbon Black, Alpine White, Granite Crystal, Blue Shade en Sting Grey. De Compass heeft een in zwart uitgevoerd dak. De Renegade 4xe First Edition kost 43.990 euro. Voor de Compass 4xe First Edition vraagt Jeep 47.990 euro. Deze prijzen zijn inclusief 5 jaar kilometervrije fabrieksgarantie, 5 jaar mobiliteitsgarantie en 8 jaar waarborg op de batterij.

Reageren is niet mogelijk.