Autosalon van Genève afgelast

0

Wat iedereen al had verwacht is nu officieel bekendgemaakt: de autosalon van Genève is afgeblazen.

Volgende week zou de Palexpo in Genève de deuren openen voor de jaarlijkse autosalon. Met het oog op het corona virus was de verwachting al dat de show niet door zou gaan. Op internationale schaal worden momenteel evenementen aan de lopende band geannuleerd. De verwachting was dan ook dat de autosalon van Genève niet door zou gaan.

De organisatie bracht eerder deze week nog een persbericht naar buiten met het nieuws dat de show wél door zou gaan. Maar vanwege nieuwe besmettingen, waaronder in Zwitserland en in Genève, is het niet meer dan logisch dat de show nu is geannuleerd. Vooralsnog gaan alle nagenoeg alle primeurs gewoon door, al heeft Bugatti aangegeven de onthulling van zijn nieuwe model tot naarder order uit te stellen.

Niet alleen de autosalon van Genève gaat niet door. De autoriteiten hebben besloten dat alle (publieke) evenementen in Zwitserland waar meer dan 1.000 bezoekers op af kunnen komen niet door mogen gaan. Dat verbod is van kracht tot en met tenminste 15 maart, zo laat de Zwitserse minister van gezondheid, Alain Berset, weten.

Ferrari en remmen fabrikant Brembo, beide uit Italië waar 12 mensen zijn overleden aan het corona virus, hadden al eerder besloten om hun topmanagers niet af te vaardigen. De Chinese fabrikant Aiways liet begin deze week weten dat het haar niet zou lukken om haar nieuwe U6ion (een studiemodel voor een elektrische cross-over) naar Genève te verschepen. Geluidsinstallatie specialist Harman, onderdeel van het Zuid Koreaanse Samsung, zou sowieso ook niet naar de show komen.

In Zwitserland is code geel afgegeven. Er zijn momenteel 15 mensen in het land geïnfecteerd met het corona virus, waarvan 1 in Genève. Het gaat om een 28-jarige man die voor zaken in Milaan is geweest. Hij ligt in het ziekenhuis. Meer dan 100 personen zitten momenteel in quarantaine. Berset zei te verwachten dat het aantal personen in quarantaine de komende dagen alleen maar zal toenemen.

 

Reageren is niet mogelijk.