Dacia viert haar 15de verjaardag met actiemodellen

0

Dacia introduceert zogeheten Série Limitée 15th Anniversary uitvoeringen van de Sandero Stepway, Logan MCV, Duster en Lodgy Stepway. De jubileummodellen staan stil bij de terugkeer van Dacia op de Europese markt; 15 jaar geleden. De Série Limitée 15th Anniversary modellen zijn nu te bestellen. De levering start dit voorjaar.

De Série Limitée 15th Anniversary modellen zijn gebaseerd op het uitrustingsniveau Stepway en zijn eenvoudig te herkennen aan speciale stoelbekleding, diverse blauwe sierelementen in het interieur, opvallende ’15’ badges aan de buitenkant, zwarte zijspiegel kappen, instaplijsten vóór met ’15 Years’ logo, strepen op de B stijl en lichtmetalen velgen met een blauw accent. Er is keuze uit 7 carrosseriekleuren, waaronder de metallic lak Blue Iron, die exclusief is voor de 15th Anniversary uitvoeringen. Deze kleur vervangt de kleur Blue Cosmos.

Dacia rust de Série Limitée 15th Anniversary modellen uit met onder meer een achteruitrijcamera, parkeersensoren, automatische airco, een 7 inch touchscreen met geïntegreerd navigatiesysteem, een USB aansluiting en Bluetooth connectiviteit. Zij kunnen onder meer worden geleverd met de nieuwe TCe 100 Bi-Fuel motor, die geschikt is voor zowel LPG als benzine. Deze 1,0 liter grote driecilinder turbo met 170 Nm trekkracht is beschikbaar voor de Duster, de Sandero Stepway en de Logan MCV. In een later stadium worden de Sandero Stepway en Logan MCV ook aangeboden met de reguliere TCe 100 motor. De Lodgy Stepway is standaard voorzien van een extra sterke TCe 130 benzinemotor.

De prijzen van de Série Limitée 15th Anniversary modellen zijn als volgt: Duster TCe 100 Bi-Fuel: 21.480 euro, Duster TCe 130: 24.080 euro, Duster TCe 150: 24.680 euro, Sandero Stepway TCe 100 Bi-Fuel: 16.430 euro, Logan MCV TCe 100 Bi-Fuel: 17.230 euro, Lodgy Stepway 5-persoons TCe 130: 24.130 euro en Lodgy Stepway 7-persoons TCe 130: 25.130 euro.

Reageren is niet mogelijk.