Karma maakt Europese comeback tijdens een Nederlands evenement

0

Nu de autosalon van Genève is afgeblazen, zal de onthulling van de Europese versie van de Karma Revero nu in Nederland plaatsvinden. Dat gebeurt tijdens een evenement van 11 tot 13 maart. Daar vindt ook de Europese première van de Revero GT plaats.

“Het is belangrijk dat wij doorgaan met de Europese lancering van het herboren automerk Karma en diens verschillende modellen. De auto’s die wij hier hebben, willen wij gebruiken om een breder publiek bekend te maken met het label. Dat doen wij vanwege de uitbraak van het Corona virus nu niet in Genève, maar op een speciaal evenement in Nederland”, aldus Rogier Kroymans, vice-voorzitter van het Europese verkoopnetwerk van Karma (foto).

De Nederlandse bijeenkomst zal op een nog nader te bepalen locatie plaatsvinden. Behalve media en distributeurs in andere Europese landen kunnen ook geïnteresseerde, potentiële klanten zich voor het evenement inschrijven. Aldaar zal men kunnen kennismaken met de (ver)nieuw(d)e modellen Revero en Revero GT van Karma.

Karma Automotive is de voortzetting van het voormalige Fisker. Het model Revero is de opvolger van de toenmalige Fisker Karma. Sinds de ‘comeback’ richtte het in Californië gevestigde bedrijf zich eerst op de Amerikaanse markt, maar nu is de tijd aangebroken om de elektrische sportsedan met actieradius verhogende verbrandingsmotor ook weer in Europa te gaan verkopen.

Op het van 11 tot en met 13 maart te houden evenement zal ook de vorig jaar gepresenteerde Revero GT te zien zijn. Die beschikt eveneens over 2 elektromotoren. Een geblazen bmw viercilinder doet dienst als ‘range extender’, oftewel als generator die stroom opwekt voor het accupakket en zo de actieradius vergroot. De prijzen van beide Karma modellen zijn nog niet bekend, al kan er al wel een bestelling worden geplaatst. De Revero GT arriveert eind dit jaar in de showrooms.

In Nederland biedt de Kroymans dealergroep in Hilversum de modellen van Karma aan. Dit bedrijf gaat ook het onderhoud verzorgen. Kroymans noemt als kernwaarden van het merk “een baanbrekend design, vooruitstrevende technologie, uitgebreide personalisatie mogelijkheden en een onovertroffen aankoopervaring voor klanten”. De gewone Revero komt in een gelimiteerde oplage voor Europa beschikbaar, maar de beschikbare verkoopvolumes van de GT versie zouden volgens Kroymans groter zijn.

Naast Nederland zullen de modellen van Karma verkrijgbaar zijn in Frankrijk, Zweden, Spanje, België en Duitsland. De Amerikaanse autobouwer, die in handen is van één van de grootste Chinese toeleveranciers in de auto-industrie is, ontwikkelt momenteel een nieuw platform, dat bedoeld is voor volledig elektrische modellen. Dat zogeheten skateboard is tevens voor andere fabrikanten beschikbaar. De SC1 en SC2 (foto) conceptstudies staan reeds op een prototype van die elektrische architectuur.

Reageren is niet mogelijk.