Nieuwe Kia Sorento Inside

0

Een nieuwe week, een nieuwe Kia teaser. De Zuid Koreaanse autofabrikant geeft opnieuw enkele schetsen van de komende generatie Sorento vrij, die op 3 maart op de autosalon van Genève zijn Europese debuut beleeft.

De schetsen geven al een behoorlijk realistisch beeld van het finale, robuust ogende productie model. Het voor aangezicht is strak getrokken met kloeke LED lichtblokken en daar tussenin de inmiddels bekende tijgerneus grille.

In profiel heeft de nieuwe Sorento enige familie gelijkenis met de Proceed. Voor de achterzijde heeft Kia gekozen voor verticaal geplaatste lichtblokken. De nieuwe Sorento maakt als eerste gebruik van een nieuw platform van de Hyundai Groep dat speciaal voor C / D segment SUV modellen is ontwikkeld.


Kia laat vooral schetsen van het interieur zien. Daar valt het centrale, horizontaal geplaatste 10,25 inch scherm in het dashboard op, dat à la Mercedes quasi naadloos één geheel lijkt te vormen met het instrumentarium.

Op de midden tunnel zit, net als bij sommige Ford modellen, een centrale draaiknop voor de bediening van de automaat (er zijn geen plannen om de nieuwe Sorento te gaan leveren met een handbak). Naast de keuze draaischijf zit een kleinere knop waarmee de keuze uit de diverse rij modi kan worden bepaald. Voor de rest zijn er weinig fysieke schakelaars te zien.

De nieuwe Sorento wordt voor het eerst leverbaar met (stekker) hybride techniek. In eerste instantie zal de SUV evenwel alleen leverbaar worden in 2.2 CRDi uitvoering. Een 8-traps automaat is standaard, maar de klant kan wel kiezen tussen voorwielaandrijving of tractie rondom. Bij de stekker hybride versie is er geen sprake van een fysieke verbinding tussen de voor en achterwielen: een benzine viercilinder neemt de aandrijving van de voorste exemplaren voor zijn rekening terwijl een elektromotor de collega’s achter in beweging brengt.

Kia rust haar grote SUV ook uit met verschillende innovaties op het gebied van rij hulpsystemen en connectiviteit. Dit betekent dat de klant kan rekenen op de modernste infomedia en veel assistenten om de actieve veiligheid te waarborgen. De cockpit is afgewerkt met chroom, pianolak en leder. Speciale verlichting moet sfeerverhogend werken aan boord.

Kia wil met deze afwerking details de nieuwe Sorento hoger in de markt zetten, als volwaardig alternatief voor de SUV modellen van de premium automerken. 

Reageren is niet mogelijk.