Opvallend elektrisch studiemodel: Hyundai Prophecy

0

Op de autosalon van Genève (5-15 maart) zorgt Hyundai voor een drietal wereldprimeurs: naast de nieuwe generatie i20 en de gemoderniseerde i30 zal aldaar ook een elektrische conceptstudie, genaamd Prophecy, gepresenteerd worden.

Het studiemodel is ontworpen volgens de designfilosofie Sensuous Sportiness van Hyundai. Kenmerken zijn sierlijke rondingen, brede achterflanken, taps toelopende achterste carrosseriepanelen, een geïntegreerde spoiler en achterlichten met Pixel verlichting. Die lijken één bijzonder geheel te worden met grote rechtopstaande units en daarboven een breed doorlopende licht strip.

Volgens Hyundai toont het studiemodel de designrichting van toekomstige productiemodellen van het merk. “De Prophecy is geen trendvolger”, zegt SangYup Lee, die leiding geeft aan het Hyundai Global Design Center. “De auto accentueert tijdloze schoonheid die de tand des tijd zal doorstaan. Zijn iconische vormgeving zet onze designtaal in een nog breder perspectief”.

De nieuwe designfilosofie Sensuous Sportiness is gebaseerd op 4 thema’s: proporties, architectuur, styling en technologie. Hyundai heeft deze kernwaarden naar de Prophecy conceptstudie vertaald. De productieversie van het showmodel zou over 2 jaar op de markt kunnen komen als opvolger van de Ioniq. Die Hyundai heeft ook al zo’n gedragen naam.

Reageren is niet mogelijk.