Volkswagen plaagt met nieuwe Golf GTI

0

Een week geleden de Golf GTD, nu de GTI uitvoering: Volkswagen wil ons alvast opwarmen voor de autosalon van Genève met plaagplaatjes. Daar zullen beide sportieve versies aan het grote publiek worden gepresenteerd.

Over de nieuwe Golf GTI weten wij intussen al het een en ander dankzij allerlei lekken. Nu communiceert Volkswagen dat de GTI zijn karakteristieke rode lijn in de grille behoudt, maar dat hij net als de Golf GTD ook een doorlopende LED strook krijgt die beide koplampen met elkaar verbindt. Een ander kenmerk voor de sportieve uitvoeringen uit de modelreeks zijn de 5 LED elementen in de honingraat luchthapper in de voorbumper.

Uit eerder gelekte informatie konden we al opmaken dat de nieuwe Golf GTI een 245 pk sterke 2.0 TSI motor krijgt. Daarmee is hij net zo krachtig als de Performance versie van de vorige generatie. Ook de nieuwe Golf GTE biedt 245 pk. De GTD uitvoering is goed voor 200 pk. Voor wie een heftigere Golf zoekt, zak Volkswagen straks de order boeken openen voor de TCR versie van de GTI. Die is 300 pk sterk. Bovenop de paardenkracht rots zit de Golf R met 333 pk.

Volkswagen meldt dat de nieuwe Golf GTI, net als het vorige model, zowel links als rechts een uitlaatpijp krijgt en dat het interieur kan rekenen op zaken als een met leer bekleed stuurwiel. De sfeerverlichting, met 32 kleuren om uit te kiezen, kent een speciale ‘GTI modus’. De nieuwe Golf GTI staat zoals gezegd begin maart op de beursvloer van Genève. In de tweede helft van het jaar moet hij op de markt verschijnen.

 

 

Reageren is niet mogelijk.