New York International Auto Show uitgesteld vanwege corona virus

0

Je kan er een terugkerende rubriek van maken: auto-evenementen die vanwege het corona virus worden afgelast. Niet alleen de autosalon van Genève gaat dit jaar aan onze neus voorbij, maar ook de Techno Classica in Essen. Al is er bij deze klassiekershow officieel sprake van uitstel. Ook de New York International Auto Show gaat in april niet door.

De Amerikaanse autotentoonstelling is nu verplaatst naar eind augustus. Hopelijk is tegen die tijd het corona virus geen issue meer. “Wij nemen deze stap om onze bezoekers en standhouders te beschermen”, aldus een woordvoerder van de organisatie van de New York Auto Show. “120 jaar lang hebben wij vastgehouden aan het motto ‘the show must go on’, dus de beslissing om het evenement uit te stellen was moeilijk. Maar we moeten toch aan de gezondheid van de betrokkenen denken”. De New York International Auto Show zou oorspronkelijk volgende maand al plaatsvinden, van 10 tot 19 april.

De grote ster van de New York Auto Show moesten de nieuwe Ford Bronco en de elektrische pick-up van Hummer worden. Volkswagen zag er al in een eerder stadium van af om de ID.4 in productievorm op de Amerikaanse tentoonstelling te presenteren. Veel autofabrikanten wijken nu uit naar een los evenement, dat live via internet gevolgd kan worden. De organisatie verplaatst de beurs nu naar 28 augustus tot 6 september. Op 26 en 27 augustus vinden de persdagen in de aanloop naar de beurs plaats. Of er dan sprake zal zijn van showprimeurs is echter onzeker.

Reageren is niet mogelijk.