Karma komt met volledig elektrische Revero GTE

0

De Karma Revero is een oude bekende, want de sportsedan begon zijn leven ooit (in 2011) als Fisker Karma. Na een bankroet een jaar later is het merk in 2016 in handen gekomen van het Chinese bedrijf Wanxiang en leeft het voort onder de naam Karma. De sport sedan. Revero GT genaamd, is al die jaren nauwelijks veranderd en is als vanouds een stekker hybride. Of eigenlijk: de aanwezige verbrandingsmotor dient op het accupakket op te laden. Dit betekent dat er nog steeds geen sprake is van een volwaardig alternatief voor Tesla.

Maar gelukkig zit Karma niet stil. Er wordt namelijk gewerkt aan een volledig elektrische uitvoering, de Revero GTE. Er zijn in eerste instantie 2 uitvoeringen gepland: een Standard Range en een Extended Range. De eerste heeft een accupakket met een capaciteit van 75 kWh met een bijhorend rij bereik van ongeveer 320 kilometer, terwijl de tweede over een 100 kWh versie beschikt waarmee de actieradius uitkomt op circa 480 kilometer. Karma belooft in een later stadium met een nog groter accupakket te komen. Deze Hyper Range uitvoering kan 640 kilometer op één acculading kan afleggen. Niet geheel toevallig komt dat overeen met het maximale rij bereik van de Tesla Model S, al volstaat voor deze concurrent een batterijen set van 100 kWh.

De Karma Revero GTE kan met maximaal 150 kW worden opgeladen. Daarmee is de accu binnen een half uur voor 80 procent bij te vullen; ook al geen tijd die Tesla angst zal inboezemen. Bij een gewone laadpaal kan met wisselstroom (AC) worden gerekend op een keurige 11 kW. De sprint naar 100 km/u neemt 4 seconden in beslag. Het is niet duidelijk voor welke accupakket uitvoering deze tijd geldt. Ook naar de prijs is het vooralsnog gissen.

Het is de bedoeling dat de Revero GTE in het derde kwartaal van 2021 beschikbaar komt voor klanten in Europa en China. Amerikanen zijn een half jaar eerder aan de beurt. Als GTE is de Karma Revero dan eindelijk de auto die hij eigenlijk altijd al had moeten zijn. Of er uiterlijke wijzigingen zijn, is niet duidelijk. Karma heeft alleen het bovenstaande plaatje verspreid, waarop niet bijzonder veel details zichtbaar zijn.

Reageren is niet mogelijk.