Nieuwe Chevrolet Corvette straks ook met 1.000 pk

0

De nieuwe Chevrolet Corvette C8, de eerste generatie met de motor midscheeps achter, is in de Verenigde Staten sinds kort leverbaar en komt volgend jaar ook naar Europa. Momenteel is hij enkel verkrijgbaar met een atmosferische 6,2 liter grote V8 van 495 pk die gekoppeld aan een 8-traps automaat met dubbele koppeling. Maar er zitten diverse andere aandrijfvarianten in de Amerikaanse pijplijn.

Zo mogen wij in 2022 de Z06 versie verwachten. Die wordt aangedreven door een 5,5 liter grote V8 met compressor. Zijn motor is afgeleid van de krachtbron van de C8.R racewagenversie en wordt maximaal 650 pk sterk. Een jaar later komt de Grand Sport met dezelfde atmosferische 6,2 liter V8 van het basismodel, maar dan opgevoerd tot 510 pk en met een strakker afgesteld onderstel. In de pijplijn zit ook een hybride versie komt met de naam E-Ray. Die heeft een elektromotor op de vooras (en wordt dus de eerste vierwielaangedreven Corvette uit de geschiedenis) en beschikt over een systeemvermogen van 575 à 600 pk.

In 2024 komt dan de traditioneel krankzinnige ZR1 topuitvoering. Die versie is voorzien van de 5,5 liter V8 van de Z06, maar dankzij 2 turbo’s zou die liefst 850 pk ontwikkelen. Om deze Corvette de status van een echte hyper sportwagen te geven, kan de klant ook rekenen op actieve aerodynamica en andere technologische innovaties zoals een extra adaptief onderstel. Maar dat is nog niet alles.

Helemaal aan het eind van de levenscyclus van de Corvette C8, oftewel medio, kunnen wij de Zora uitvoering verwachten. Die is vernoemd naar Zora Arkus-Duntov; de man die General Motors zo ver zou hebben gekregen om akkoord te gaan met verplaatsing van de motor van de Corvette van voren naar midscheeps achter. De Zora combineert de motor van de ZR1 met een krachtigere stekker versie van het hybride systeem uit de E-Ray uitvoering en komt op die manier aan liefst 1.000 pk.

Als alles doorgaat natuurlijk, want General Motors verkeert niet in financiële topvorm en het overheidsbeleid ten aanzien van de corona crisis is in handen van een brokkenpiloot die volgens menigeen in een dwangbuis uit het Witte Huis afgevoerd dient te worden.

Reageren is niet mogelijk.