Wuhan mag weer autorijden!

0

Na een 76 dagen durende lockdown is het weer druk op de tolsnelwegen in en rond Wuhan. Chinezen zijn blij dat zij de stad in de provincie Hubei mogen verlaten, met filevorming als gevolg. Wuhan werd het hardst geraakt door de uitbraak van Covid-19 op het Chinese vasteland, maar kan nu weer (proberen) over te gaan tot de orde van de dag.

Bij de tolpoorten van de Fuhe snelweg aan de noordkant van de stad toeterden automobilisten er op los zodra zij na middernacht de barricades mochten passeren. Ook treinverkeer uit de stad is weer mogelijk. De dienstregeling omvat in totaal 276 ritten. Autoriteiten verwachten vandaag meer dan 55.000 passagiers te vervoeren.

Zal Nederland ook tot toeterconcerten overgaan zodra onze ‘intelligente lockdown’ voorbij is? Laten wij het hopen. Het betekent dat wij dan (allemaal) nog alive and kicking zullen zijn. Klaar om samen* onze (groot)ouders, andere familieleden en dierbare vrienden te bezoeken!

 

*

De politie toont momenteel geen genade bij auto’s met meer dan 2 inzittenden die niet op hetzelfde adres wonen. Er zijn inmiddels meerdere boetes uitgedeeld. Die kunnen bij 5 personen (ouder dan 15 jaar) in een auto oplopen tot bijna 2.000 euro. In totaal zijn nu ruim 1.400 mensen beboet voor het overtreden van de Corona maatregelen.

 

Reageren is niet mogelijk.