Zandvoort wil niet racen zonder fans: definitief geen Formule 1

0

Er wordt dit jaar definitief geen Formule 1 race gehouden op het circuit van Zandvoort. Er was aan de organisatie gevraagd of er later dit jaar een race zonder publiek kan worden gehouden, maar dat ziet men niet zitten.

Het evenement is nu in zijn geheel doorgeschoven naar volgend jaar. “2020 wordt 2021”, zo laat racedirecteur Jan Lammers weten. Hij vervolgt: “We willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze race fans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten”.

Analisten zijn niet verrast door de beslissing: “Dit is wat iedereen wilde. Ik kan wel zeggen: gelukkig is een Grand Prix zonder publiek in augustus of september van de baan”, zo laat een van hen weten. “Je wilt geen grand prix zonder publiek. Zandvoort heeft lang uitgekeken naar de rentree en dan wil je een feestje vieren met fans. Ze hadden een contract voor de jaren 2020, 2021 en 2022. Ik neem aan dat dit veranderd wordt in 2021, 2022 en 2023”.

De Grote Prijs van Nederland zou eigenlijk op zondag 3 mei worden verreden, maar kon als gevolg van het corona virus niet doorgaan. Er is nog geen nieuwe datum voor de race in 2021 vastgesteld. “Het is ontzettend balen dat de Grand Prix van Zandvoort is uitgesteld. Het vernieuwde circuit zag er heel cool uit met de kom bochten en alle andere aanpassingen”, zo laat de populaire Australische Renault coureur Daniel Ricciardo weten. In maart werd het vernieuwde circuit voor het eerst in gebruik genomen door Max Verstappen.

De organisatie van de Formule 1 werkt aan een nieuwe kalender voor dit jaar. Het is de bedoeling dat het seizoen uit 15 tot 18 wedstrijden gaat bestaan. De beoogde start is op 5 juli in Oostenrijk. Daar zouden 2 Grand Prix races achter elkaar moeten plaatsvinden.

Reageren is niet mogelijk.