Citroën lanceert speciale C5 Aircross C-Series

0

Citroën lanceert van de C5 Aircross nu ook een C-Series uitvoering. De C staat voor Citroën, het Comfort van het merk én het ‘Caractère’ van de auto. Dat uit zich in het gebruik van nieuwe kleuren, materialen en extra uitrusting. Citroën introduceerde eerder al een C-Series uitvoering van de C3 Aircross, de C4 Cactus en de vernieuwde C3. De C5 Aircross C-Series is per direct leverbaar vanaf 36.550 euro.

De C5 Aircross C-Series wordt geïntroduceerd met een scala nieuwe kleuraccenten in het Colour Pack, Anodise Deep Red genaamd, bestaande uit geanodiseerde dieprode kleuraccenten op de Airbumps, voorbumpers en dakrails. Een uitvoering specifieke badge in reliëf siert de zij schermen. De C5 Aircross C-Series is verkrijgbaar in Polar White, Pearl White, Steel Grey, Platinum Grey, Perla Nera Black en in een 2-kleurige versie, waarbij een Perla Nera Black dak wordt gecombineerd met andere carrosseriekleuren.

In het interieur zijn er veel gelijkenissen met de andere C-Series modellen. Zo is het grijskleurige dashboard afgewerkt met witte stiksels. Ook de extra lekker zittende Advanced Comfort stoelen zijn afgewerkt met witte stiksels én een horizontale rode band die matcht met de buitenkant. Specifieke zwarte matten voor en achter met rode sierstiksels completeren het geheel.

De C5 Aircross C-Series is gebaseerd op de Feel uitvoering en biedt als extra uitrusting het Drive Assist Pack (bestaande uit Driver Attention Alert, Collision Risk Alert, Intelligent Beam Headlights, Extended Traffic Sign Recognition & Recommendation en Adaptive Cruise Control) en metallic lak. Hij wordt leverbaar in 2 varianten: de PureTech 130 met handgeschakelde 6-bak of dezelfde motorvariant met 8-traps automaat. De prijzen zijn respectievelijk 36.550 euro en 40.150.

De kloeke SUV van Citroën valt sinds de verkoopstart in 2019 in de smaak. Met 130.000 verkochte exemplaren scoort de C5 Aircross een tweede plaats in Frankrijk in zijn segment, achter de Peugeot 3008 maar voor de Renault Kadjar. Dat maakt hem ook meteen de op een na bestverkochte Citroën van 2019. Uit de klantfeedback blijkt volgens de importeur vooral veel waardering voor het comfort in combinatie met het design en de ruimte. Later volgt nog een C-Series uitvoering van de C4 SpaceTourer.

Reageren is niet mogelijk.