Prijs indicatie Chevrolet Corvette

0

De nieuwe Chevrolet Corvette komt ook naar Europa. Vanaf het derde semester van 2021 zijn zowel de Coupé als de Convertible van de C8 generatie hier te bestellen, met steeds het Z51 Performance Package en het 2LT uitrustingsniveau standaard.

De Corvette C8 is al sinds vorig jaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar wij moeten nog een jaar wachten op de eerste exemplaren met middenmotor. Amerikanen kunnen hem aanschaffen voor 60.000 dollar, maar wij zullen aanzienlijk meer moeten neertellen voor de Launch Edition uitvoering van de Coupé of Convertible waar zowat alle opties in de vorm van het 3LT pakket (oftewel de meest luxe uitvoering van de Corvette C8) al op zitten.

Je kan ook wat langer wachten de ‘gewone’ Europese editie van de Corvette C8 Stingray. Die is qua uitrusting evenmin onderbedeeld, want we krijgen steeds het Z51 Performance Package en het 2LT uitrustingsniveau. Dit betekent dat zaken als een elektronisch sper differentieel, een instelbare ophanging, Brembo remmen, een sportuitlaat, Michelin Pilot Sport 4S banden, een Head-up display, een navigatiesysteem, een achteruit rij camera, een geluidsinstallatie van Bose met 14 speakers en zetels die zowel verwarmd als geventileerd kunnen worden standaard zijn.

Ter herinnering: de Corvette C8 Stingray heeft een atmosferische 6,2 liter V8 van 495 pk en 637 Nm achter de bestuurder zitten. De kracht wordt naar de achterwielen gestuurd via een 8-traps automaat met dubbele koppeling. De sprint naar 100 km/u is in afgerond 3 seconden achter de rug, terwijl de topsnelheid 312 km/u bedraagt. De Launch Edition gaat als Coupé in Nederland circa 148.000 euro kosten. De Convertible versie zal afgerond 159.000 euro moeten opbrengen.

Reageren is niet mogelijk.