Prijs vergelijking Citroën C1 JCC+

0

Wie op zoek is naar een speciaal model uit het A segment, kan momenteel kiezen. Gisteren lanceerde Toyota namelijk een bijzondere variant van haar Aygo, de x-JBL uitvoering. Citroën biedt nu als alternatief de gaat voor de C1 als JCC+ aan. Die is technisch identiek, oogt niet zo bont en is vrijwel even duur. Een lastige keuze?

Het is de derde keer dat Citroën een samenwerking is aangegaan met de in Marokko geboren Franse modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac (de lettercombinatie van het actiemodel). Na de e-Mehari Art Car en de C3 JCC+ is nu de C1 aan de beurt voor een aankleedfeest. Het resultaat is een unieke luxe versie met enkele opvallende details en kleurrijke stijlelementen.

Zo beschikt de speciale C1 JCC+ over verschillende sierdelen in het geel, rood of blauw. Onder de streep levert dit een Citroën op met bijvoorbeeld rode spiegelkappen, gele accenten op de C stijlen en blauwe naaf doppen op de zwarte 15 inch lichtmetalen velgen. Ook diverse speciale badges (op de voorportieren en de achterklep) in de kleuren rood, blauw en geel ontbreken natuurlijk niet.

Standaard is de vrolijk ogende C1 JCC+ in het wit (Lipizan White) uitgevoerd en voorzien van een zwart dak (Caldera Black). Wie bijbetaalt voor een andere exterieurkleur (er kan worden gekozen uit Scarlet Red, Gallium Grey, Carlinite Grey en Caldera Black, moet het zonder een in een contrasterende tint bovenop doen.

Het interieur onderscheidt zich door het rode dashboardpaneel, zwart/blauwe Ambiance JCC+ stoelbekleding en gele accenten voor de vloermatten. De versnellingspook knop en de omlijstingen van het multimediascherm zijn uitgevoerd in Glossy Black. Het kleurrijke geheel wordt gecompleteerd door gestikte JCC+ logo’s in de hoofdsteunen en vloermatten.

Het luxe karakter van de speciale C1 JCC+, die gebaseerd is op de Shine uitvoering, komt tot uiting in de aanwezigheid van een uitgebreid multimediasysteem (met onder meer Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink), een 7 inch aanraakscherm, een achteruitrijcamera, een met leder bekleed stuurwiel, elektrisch bedienbare plus te verwarmen buitenspiegels, automatisch inschakelende verlichting en automatisch airconditioning.

CitroënFiat PeugeotToyota
C1 5-deursPanda Packs108 5-deursAygo
VTi Speciale JCC+1.0 Hybrid Launch1.0 e-VTi Collection1.0 VVT-i x-Cite
16.380 euro16.090 euro16.020 euro16.045 euro

De bont aangeklede Citroën komt ook met matzwarte, kunststof wielkast verbreders, verchroomde raamlijsten en extra getinte achterste zijruiten plus achterruit. Onder de kap zit de enige motor waarmee Citroën de C1 levert: een 1,0 liter grote atmosferische 3 cilinder. Deze VTi unit, die goed is voor 72 pk, is gekoppeld aan een handgeschakelde 5-bak. De speciale C1 kost in Nederland 16.380 euro. Citroën meldt dat de JCC+ editie standaard wordt geleverd met 5 portieren.

Reageren is niet mogelijk.