Speciaal voor Europa: de Genesis G70 Shooting Brake

0

Hyundai zal in 2021 haar luxemerk Genesis in Europa introduceren. Dat gebeurt primair met een tweetal SUV modellen (de GV70 en de GV80), maar speciaal voor onze marktregio wordt momenteel ook deze Shooting Brake versie van de G70 ontwikkeld.

Voor wie de G70 niet kent: dat is het Zuid Koreaanse alternatief voor de BMW 3-serie. In Noord Amerika heeft Genesis daar reeds veel indruk mee gemaakt. Maar ja, het is een sedan en zonder additionele carrosserievarianten blijven de verkopen dan steken op Jaguar XE niveau. Van die segment ligt de productie tot september stil vanwege gebrek aan vraag.

Hyundai wil met Genesis niet dezelfde modelpolitieke fout maken en wil de G70 direct vanaf zijn Europese debuut gaan aanbieden in een tweede carrosserievariant. Dat gaat een stationwagon worden (waarmee je zo heerlijk naar Ikea kan) maar dan wel eentje met een hoog lifestyle gehalte. Die zal de typeaanduiding ‘Shooting Brake’ krijgen.

Aangezien de sedan versie van de G70 al een paar jaar op de markt is, zal de (Europese) introductie van de Shooting Brake variant worden gecombineerd met een facelift voor beide carrosserie uitvoeringen. Dat verklaart waarom de voorzijde van dit prototype ook beplakt is met camouflagemateriaal. In het kader van de cosmetische correcties zal het front worden voorzien van verlichting in 2 lagen. De achterzijde ondergaat een soortgelijke aanpassing.

Een ruimtewonder wordt de G70 Shooting Brake niet, maar zijn Europese concurrenten zijn evenmin kampioenen als het gaat om de capaciteit van de kofferruimte. Vorm gaat boven functie. Onder de motorkap kunnen wij theoretisch dezelfde motoren tegenkomen als bij de Kia Stinger. Die gaat, net als de G70 sedan, binnenkort eveneens een facelift. Maar Genesis zal zijn handen vermoedelijk niet meer branden aan de dieselvariant.

Reageren is niet mogelijk.