Prijs Mazda CX-30 100th Anniversary Edition is bekend

0

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de speciale editie van de CX-30 onder de naam ‘100th Anniversary Edition’. Het jubileum model is in Nederland uitsluitend beschikbaar met de Skyactiv-X 180 motor met milde hybride techniek. De versie met handgeschakelde 6 versnellingsbak kost 39.490 euro. Voor de uitvoering met 6-traps automaat wordt 41.990 euro gevraagd. Beide uitvoeringen zijn per direct te bestellen en vanaf begin oktober leverbaar.

De CX-30 100th Anniversary Edition is ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Mazda geïntroduceerd en weerspiegelt volgens de importeur het unieke karakter van de allereerste personenauto van het merk, de R360 Coupé (zie hoofdfoto). “Veel van de kenmerken van dit model, zoals aandacht voor designdetails, vinden we nog steeds terug in elke Mazda van vandaag de dag”, zo valt in het persbericht te lezen. De jubileumeditie heeft de witte en bordeauxrode kleurstelling die de R360 Coupé tot een verkoophit maakte toen hij in 1960 werd gelanceerd. Het was Mazda’s eerste personenauto en was onmiddellijk een succes vanwege zijn futuristische styling, bovengemiddeld goede wegligging en scherpe prijs, waardoor veel Japanners hun eerste ervaring met autobezit kregen. De R360 Coupé had een 4-takt motor, hetgeen toen ongekend was in het zogeheten Keicar segment (de mini-personenauto’s van die tijd). De focus op gewichtsvermindering om het rijplezier te vergroten is volgens de importeur nog steeds een kenmerk van alle hedendaagse Mazda modellen.

Als basis voor de CX-30 100th Anniversary Edition dient de Luxury uitvoering van de cross-over. Dit betekent dat hij daarom standaard beschikt over onder meer 18 inch lichtmetalen velgen, lederen interieurbekleding en een Bose premium geluidsinstallatie met 12 speakers. De jubileumeditie heeft als extra’s: unieke wiel naaf doppen met 100th Anniversary logo.

Ook van de partij zijn vloermatten met 100th Anniversary logo, vloertapijt, vloermatten en stoelen uitgevoerd in bordeauxrood, Pure White lederen afwerking op de middenconsole en armleuningen, hoofdsteunen met 100th Anniversary logo in reliëf, een speciale sleutel met 100th Anniversary logo in reliëf, een 100th Anniversary badge op het carrosseriescherm achter het linkervoorwiel en een Snow Flake White Pearl exterieurkleur.

Het speciale 100th Anniversary logo is een samensmelting van het huidige Mazda logo en het ronde logo van Toyo Kogyo, zoals de onderneming bij de oprichting in 1920 heette. Het ontwerp weerspiegelt volgens de importeur de wens van de onderneming, overgenomen van zijn oprichter Jujiro Matsuda, om via engineering een zinvolle bijdrage aan de wereld te leveren en zijn vastberadenheid om met trots vooruit te kijken naar de komende 100 jaar.

Reageren is niet mogelijk.