Hoger prestatieniveau voor Toyota Land Cruiser

0

Toyota heeft zijn Land Cruiser vernieuwd. De terreinwagen zet zijn onverzettelijke reputatie letterlijk kracht bij met een sterkere 2,8 liter D-4D dieselmotor. Verder heeft de Land Cruiser Stop & Start technologie gekregen en is zowel het multimediasysteem als de actieve veiligheid uitgebreid. Ten slotte is de terreinwagen van Toyota voortaan ook leverbaar als ‘Black Line’ met exclusieve designelementen voor het exterieur en de cabine.

Met een erfgoed van bijna 70 jaar is de Land Cruiser uniek in zijn klasse vanwege de ongekende combinatie van een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid met ongeëvenaarde terrein prestaties, en een steeds hoger niveau van luxe en comfort. De Toyota is leverbaar in meer dan 190 landen; het hoogste aantal van alle nu leverbare modellen van het Japanse merk. Mede door zijn betrouwbare imago is de Land Cruiser segmentleider in verschillende Europese landen en wereldwijd zijn er al meer dan 10 miljoen exemplaren van de modelreeks verkocht.

De 2,8 liter 4-cilinder dieselmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen, 16 kleppen en common rail-technologie biedt voortaan meer vermogen en koppel: 204 pk (bij 3.000-3.400 toeren; een toename van 27 pk) en 500 Nm (bij 1.600-2.800 toeren; een stijging van 50 Nm). Gekoppeld aan een 6-traps automatische transmissie bereikt de Land Cruiser hiermee een topsnelheid van 175 km/u. Hij accelereert in 9,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Dat is liefst 3 seconden sneller dan voorheen. Door de toevoeging van Stop & Start-technologie is zowel het gemiddelde brandstofverbruik als de CO2-uitstoot gedaald. Die bedragen nu respectievelijk 7,0 liter/100 km en 192 gram/km gemiddeld (achtereenvolgens 0,7 liter en 18 gram minder).

Het interieur van de modeljaar 2021 uitvoering van de Land Cruiser is voorzien van een uitgebreid en herzien multimediasysteem dat sneller reageert. Het touchscreen biedt Apple CarPlay en Android Auto. Het startscherm (‘Home’) is naar eigen smaak aan te passen. Het zoeken naar bijvoorbeeld adressen kan sneller en gemakkelijker dan voorheen en verder biedt het systeem ‘via de lucht’ updates en 3 jaar kaartupdates van de navigatie. De uitgebreide ‘connected’ services bestaan uit onder meer live online verkeersinformatie, een Google zoekfunctie en informatie over snelheidscamera’s, parkeermogelijkheden, brandstofprijzen en het weer. De Land Cruiser is uitgerust met de tweede generatie van Toyota Safety Sense; een pakket actieve veiligheidssystemen. Dit is uitgebreid met een Pre-Collision System (PCS) dat dag en nacht voetgangers kan detecteren en fietsers overdag. Verder is Intelligent Cruise Controle toegevoegd.

Toyota levert de vernieuwde Land Cruiser naar wens als ‘Black Line’ voor meer stijl. Dit model is voorzien van een donker chromen grille en een sierlijst achter in dezelfde kleur. Ook behoren zwarte 18 inch lichtmetalen wielen en zwarte omlijsting van de mistlampen, buitenspiegels, achterlichten plus ramen tot het pakket. In het interieur is de middenconsole in zwart uitgevoerd. De vernieuwde Toyota Land Cruiser staat vanaf begin november bij de Toyota dealer.

Reageren is niet mogelijk.