Exclusief: Mazda MX-5 Ginzan

0

Mazda komt met een nieuwe speciale editie van de MX-5: de Ginzan. De prijs is niet mals, maar voor de gevraagde 40.790 euro (of 48.290 euro als jij niet de 1,5 liter variant wilt, maar de SkyActiv-G 184 uitvoering) rijd jij straks wel in een unieke versie van de Japanse roadster. De MX-5 Ganzan komt namelijk slechts in zeer beperkte oplage naar Nederland.

De Ginzan, wat vrij vertaald ‘zilveren berg’ betekend, verwijst naar de kleurstelling van de stoffen kap. Als basis voor het actiemodel fungeert de GT-M versie van de MX-5, de best verkochte roadster aller tijden. Naast de standaard LED verlichting vóór, automatische airconditioning, in hoogte & diepte verstelbaar stuur, Smart Keyless Entry, stoelverwarming met 3 standen, DAB+ digitale radio, een geluidsinstallatie van Bose met 9 speakers en geïntegreerd navigatiesysteem onderscheidt de Ginzan uitvoering van de iconische 2-zitter zich door zijn donkerrode interieurbekleding met met geperforeerde zittingen, zilveren stiksel werk voor de bekleding van de stoelen, het stuur, de versnellingspook knop, de handrem greep, de deurpanelen plus het dashboard en door het grijze dak. De standaarduitrusting is uitgebreid met een te verwarmen achterruit, instaplijsten van roestvrij staal en Apple Carplay.

De MX-5 is standaard in de nieuwe kleur Polymetal Gray metallic gespoten. Daarnaast biedt Mazda ook nog 3 andere tinten aan: Eternal Blue, Jet Black en Machine Gray. De MX-5 Ginzan wordt leverbaar met de bekende motoren: de 1,5 liter grote SkyActiv-G 132 en de 184 pk sterke 2.0 Skyactiv-G. Bij de eerste variant horen 16 inch wielen in Bright Dark; de krachtigere 2,0 liter uitvoering wordt geleverd met 17 inch velgen in dezelfde kleur. De prijzen bedragen respectievelijk 40.790 euro en 48.290 euro. De Nederlandse Mazda importeur haalt slechts 8 exemplaren van de MX-5 Ginzan naar ons land. Enige haast is dus geboden. De levering start in oktober.

 

Reageren is niet mogelijk.