Opvallend: BMW X2 nu ook als M Mesh Edition

0

De X2 is niet de eerste auto waar je aan denkt als je een voorbeeld van een ‘grijze mus’ zoekt. Maar BMW denkt dat het nóg opvallender kan en introduceert daarom de M Mesh Edition. Die is gebaseerd op de M Sport X uitvoering en is voorzien van designdetails die de fabrikant zelf als “stijlvol” omschrijft. Daarnaast is de uitrusting uitgebreid met enkele en een exclusieve zaken.

BMW denkt met de X2 M Mesh Edition klanten aan te spreken die jong zijn of zich jong voelen, maar feitelijk is er natuurlijk gewoon sprake van een actiemodel. De marktintroductie staat gepland voor november. Voor de M Mesh Edition behandeling van de X2 rekent BMW een meerprijs van 4.995 euro. Er zit wel een addertje onder het gras: het aanvinken van ‘M Mesh Edition’ is alleen mogelijk in combinatie met de uitrusting niveaus Executive of High Executive.

BMW spreekt van een “uniek uiterlijk” dankzij de M nieren grille in hoogglanzend zwart met een opvallend driedimensionaal Mesh effect dat is geïnspireerd op de autosport. Daarnaast wordt het actiemodel leverbaar in de nieuwe kleur Frozen Black-Brown, dat specifiek voor deze uitvoering ontwikkeld zou zijn. Deze Mokka tint kan men aantreffen op de bumper inzetten, de panelen op de portieren, de verbrede dorpels en de wielkuip lijsten.

Opvallende decoraties op en langs de randen van de motorkap en op de portieren zijn standaard. De in gedurfd oranje uitgevoerde stickers vullen de nieuwe metallic carrosseriekleur Brooklyn Grey (exclusief voor de M Mesh Edition) perfect aan. Dat zou ook bij de kleur Sapphire Black metallic het geval zijn. Als de keuze valt op de carrosseriekleur Alpine White, Phytonic Blue of Sunset Orange metallic, dan zijn de stickers uitgevoerd in zwart. De stickers kunnen desgewenst ook achterwege gelaten worden.

De X2 M Mesh Edition is voorzien van een nieuw ontwerp aerodynamische 19 en 20 inch M velgen met accenten in dezelfde kleur als de stickers. Adaptieve LED koplampen met matrixfunctie (4 segmenten) voor groot licht en BMW Individual verlichting, type Shadow Line, zijn optioneel. Standaard is ook de projectie van het X2 logo vanuit de buitenspiegel aan de bestuurderszijde. BMW Individual Hoogglans Shadow Line is te vinden op de omlijsting van de M nieren grille. De ring rond het BMW logo op de bagageklep is uitgevoerd in hoogglans zwart en de sierstukken van de uitlaat eindpijpen in zwart chroom.

Standaard zijn een 2-kleurige interieuruitrusting, M Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun en bekleding in leder Dakota in de opvallende kleur Mokka met Alcantara in Anthrazit en oranje contrast stiksel op de zitplaatsen, het dashboard plus de middenconsole. De vloermatten zijn voorzien van oranje biezen en idem stikwerk. Op de instaplijsten staat “Edition”. De interieurlijsten zijn uitgevoerd in aluminium Hexagon Anthrazit, terwijl de BMW Individual hemelbekleding Anthrazit van kleur is. Dat zou voor een sportief effect zorgen. Ook aanwezig zijn roestvrijstalen M pedalen plus voetsteun voor bestuurder, een met leder bekleed M sportstuur en een autosleutel met exclusieve M herkenningsfunctie. Exemplaren met een handbak zijn voorzien van een versnellingspook met M logo.

Er is keuze uit 3 dieselmotoren met vermogens van 150 tot 231 pk, 2 benzine exemplaren met 136 pk of 178 pk en een stekker hybride variant, xDrive25e genaamd. De laatste heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 1,7 liter per 100 km en kent een CO2 emissie van 38 gram/km. Afhankelijk van de gekozen aandrijving kunnen klanten kiezen uit voor- of vier- wielaandrijving en een handgeschakelde 6 versnellingsbak of een 8-traps Steptronic automaat. Optioneel zijn BMW Navigatie met 8,8 inch Touch Control Display en BMW Navigatie Plus met 10,25 inch Touch Control Display leverbaar. Dat geldt ook voor een Head-Up display.

 

 

Reageren is niet mogelijk.