Prijs vergelijking nieuwe Kia Sorento Hybrid

0

Kia opent de orderboeken voor de nieuwe Sorento Hybrid. De grote, geëlektrificeerde SUV is te bestellen in 4 verschillende uitvoeringen. Hij arriveert eind september bij de Kia dealers en is er vanaf 45.995 euro.

De nieuwste generatie Sorento is de meest geavanceerde Kia van dit moment. Hij verzet volgens de importeur de bakens op het gebied van slimme en efficiënte technologie. De nieuwe Sorento komt naar Nederland in 2 geëlektrificeerde varianten, mét en zonder stekker. Die laatste, de Hybrid uitvoering met zogeheten Smartstream aandrijflijn, is per vandaag te bestellen.

De Sorento Hybrid combineert de bekende 1.6 T-GDi benzine krachtbron met een lithium/ion polymeeraccu en een elektromotor. Hij heeft een systeem vermogen van 230 pk en een maximumkoppel van 350 Nm. De Sorento Hybrid is standaard voorzien van een 6-traps automaat. De accu is onder de passagiersstoel geplaatst, met als resultaat een ongekend grote hoeveelheid bagageruimte tot liefst 902 liter (5-persoons uitvoering). In 7-zits configuratie is het volume van de kofferbak 32 procent groter dan voorheen. De nieuwe Sorento is volgens Kia ook genereuzer met bewegingsvrijheid voor de passagiers op de tweede en derde zit rij. Hij zou daarmee een van de ruimste 7-zitters in zijn segment zijn.

KiaCitroënMitsubishi
SorentoC5 AircrossOutlander
Hybrid ComfortLinePureTech 180 Shine2.0 ClearTec Limited
45.995 euro45.950 euro43.490 euro
NissanOpelVolkswagen
X-TrailGrandland XTiguan Allspace
DIG-T 160 Tekna1.6 Turbo Innovation1.5 TSI Highline
43.100 euro44.099 euro46.222 euro

Kia gaat de nieuwe Sorento zoals gezegd leveren in 4 uitvoeringen. De uitrusting is volgens de importeur dermate compleet dat er maar één optie hoeft te worden aangevinkt: metallic lak. De standaard al zeer luxe ComfortLine (45.995 euro) biedt een arsenaal aan veiligheidssystemen waaronder autonome rij baan volg assistentie inclusief file assistentie (LFA) en adaptieve cruise controle met stop en Go (SCC). Andere standaard features zijn het 12,3 inch digitale instrumentencluster, de LED verlichting rondom, DAB+ radio, Bluetooth en voorbereiding voor Apple Carplay en Android Auto. De DynamicLine (48.995 euro) biedt daarboven onder meer een 10,25 inch full map navigatiesysteem met UVO Connect en Kia Live Services. Ook standaard op deze Sorento uitvoering zijn: USB laders in de zijkanten van de voorstoelen, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, de Smart Key met start-/stopknop, snelwegassistentie (HDA) en navigatieondersteuning voor de adaptieve cruise controle. Andere features zijn de dubbele projectie LED koplampen en de verwarming van het stuurwiel plus de voorstoelen. Ook de derde zit rij is standaard.

KiaBMWHondaMazdaToyota
SorentoX1CR-VCX-5RAV4
Hybrid DynamicLinesDrive20i2.0 Hybrid ExecutiveSA-G 194 Luxury2.5 Hybrid Executive
48.995 euro47.840 euro50.165 euro48.990 euro49.795 euro

De DynamicPlusLine (52.995 euro) gaat nog een stap verder, met bijvoorbeeld lederen bekleding, een elektrisch verstelbare passagiersstoel, Ambient Lighting, een panorama schuif/kantel dak, LED binnenverlichting en stoelverwarming op de tweede zit rij. Deze Sorento uitvoering verwent zijn inzittenden ook met het Bose Premium surround soundsysteem met 12 speakers en een draadloos oplaadstation voor smartphones. Ook bij de prijs inbegrepen zijn uitstapbeveiliging achter (SEA), dodehoekassistentie (BCA) en een elektrisch bedienbare achterklep.

Aan de top van het Sorento gamma staat de ExecutiveLine (55.995 euro) met een zelf nivellerende achtervering, een Head-up display en meervoudig elektrisch verstelbare voorstoelen met verwarming en ventilatie. Het interieur is afgewerkt met aluminium pedalen, Nappa leder en de hemelbekleding is uitgevoerd in zwart. De meest luxe Sorento biedt daarnaast een 360 graden camera, intelligente parkeerassistentie achter (PCA) en een innovatieve dode hoek monitor die werkt met live video.

KiaDSLexusMercedes-BenzVolvo
Sorento7 CrossbackNXGLBXC60
Hybrid ExecutiveLinePureTech 225 So Chic300h250B4 Momentum
55.995 euro57.995 euro58.295 euro55.241 euro54.995 euro

Zoals elke andere Kia wordt ook de nieuwe Sorento geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. Later dit jaar maakt de importeur de prijzen en specificaties bekend van de stekkerversie, de Plug-in Hybrid.

Reageren is niet mogelijk.