Tesla terug aan de top bij verkopen elektrische auto’s in Europa

0

Tesla is terug aan de top van de verkoopstatistiek van elektrische auto’s in Europa. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van data leverancier Jato. Toch waren het in augustus vooral de Franse autofabrikanten die het goed doen voor wat betreft het verkopen van alle auto’s in Europa (ongeacht de aandrijfvorm). Waar normaliter Volkswagen de top 10 domineert (Jato spreekt zelfs van een monopolie), werden in augustus 6 plekken in de top 10 ingenomen door de PSA Groep en het Renault concern.

Met 22.386 registraties eindigde de Volkswagen Golf weliswaar bovenaan in de verkoopstatistieken, maar de andere 2 podiumplaatsen waren voor de Renault Clio (16.399 verkopen) en de Peugeot 208 (15.382). In totaal signaleerde Jato een daling van 18 procent in het totaal aantal voertuigregistraties in de maand augustus. In juli bedroeg de terugval nog maar 4 procent.

Opvallend is dat Tesla weer terug aan de top is voor wat betreft de verkoop van elektrische auto’s in Europa, nadat het bedrijf van Elon Musk in juli uit de ranking was gevallen. Afgelopen maand bezette de producent van de modellen 3, S en X weer de eerste plaats met 6.922 registraties. Op de tweede en derde plek van de lijst staan respectievelijk de Renault Zoe (6.136 verkopen) en Hyundai Kona (4.012).

De ranking van stekkerloze hybride modellen werd in augustus aangevoerd door de Toyota Corolla met 9.916 registraties.

Bij de plug-in hybride auto’s eindige de Ford Kuga op de eerste plaats met 4.856 verkopen.

Het marktaandeel van (deels) elektrisch aangedreven auto’s (hybride, plug-in en volledig batterij) kwam dankzij een registratiestijging van 121 procent in augustus uit op 21,4 procent. Vorig jaar was het marktaandeel nog slechts 8 procent. De verkoop van hybride auto’s nam afgelopen maand toe met 86 procent. Modellen met een volledig elektrische aandrijving plusten 111 procent en plug-in personenwagens waren 283 procent meer in trek dan in augustus 2019.

Reageren is niet mogelijk.