Subaru plaagt met nieuwe BRZ

0

Subaru presenteert op 18 november de nieuwe BRZ. Het was al een tijdje bekend dat de Japanse sportwagen een vervolg zou krijgen en nu is er dan een plaagfoto. De tweede alweer, want eerder kregen wij al een stukje dorpel te zien. Toch houdt Subaru zich wat dit betreft in want normaliter bestoken veel autofabrikanten de pers (en vervolgens het publiek) met onduidelijke foto’s en/of niet al te realistische schetsen.

Op deze uitgesneden foto is de neuspartij van de nieuwe Subaru BRZ te zien, en dan vooral een koplamp. De lichtunit huist als een los element tussen de voorbumper, de motorkap en het voorscherm, en sluit dus niet aan op de grille. Net als de huidige BRZ krijgt de nieuwe editie van de sportwagen dus een lage neus, waarbij de koplampen meer dan nu het geval is in een verhoging à la Porsche lijken te zijn ingebouwd. De lichtunits zijn uiteraard voorzien van LED techniek en beschikken over een signatuur in C vorm die voor Subaru kenmerkend is.

Veel concrete informatie over de sportwagen is er nog niet. In de wandelgangen valt te vernemen dat de Subaru zijn 2,0 liter boxermotor verruilt voor een 2,4 liter exemplaar. Dat betekent sowieso meer vermogen, maar of de BRZ (eindelijk) een turbo krijgt, is niet bekend. Hoewel wij dus nog even moeten wachten op de specificaties, wijst alles erop dat Subaru bij de nieuwe editie wederom rijplezier laat prevaleren boven pure prestaties. Reken dus zeker niet op meer dan 300 pk. De BRZ blijft wel op een relatief lichte achterwielaandrijver met een lekker speels karakter en, jawel, een handgeschakelde versnellingsbak.

De nieuwe BRZ wordt op 18 november onthuld. In 2021 komt de Subaru op de markt. Het is te hopen dat de nieuwe BRZ ook in Europa verkocht gaat worden. Dat is bij sportauto’s niet meer vanzelfsprekend want de opvolger van de Nissan 370Z krijgen wij hier ook niet geserveerd.+

 

Reageren is niet mogelijk.