Aiways maakt werk van Europese inburgering

0

Het Chinese automerk Aiways timmert verder aan zijn Europese weg. Op Schiphol is namelijk een onderdelenmagazijn geopend.  Die zijn bestemd voor het elektrische SUV model van Aiways, de U5.

Het magazijn dat de Chinese startende onderneming Aiways in gebruik heeft genomen, heeft een een oppervlakte van 12.000 m2 en bevindt zich in het Fokker Logistik Park bij vlieghaven Schiphol). Op deze locatie zal een voorraad van circa 600 onderdelen aangehouden worden. Die zijn zoals gezegd voor de elektrische U5.

In het magazijn is ongeveer 90 procent van alle onderdelen direct uit voorraad leverbaar, zegt Aiways, dat haar eigen fabriek in Sjanghai heeft. Doordat het magazijn zich dichtbij Schiphol bevindt, kunnen al die componenten binnen de 24 tot 72 uur overal in Europa bezorgd worden, zodat er snel begonnen kan worden met eventueel herstel bij de nationale servicepartners.

De Aiways U5 is reeds gelanceerd in Nederland. Ook in Duitsland zijn de orderboeken inmiddels geopend. Weldra wordt de elektrische SUV ook leverbaar in Frankrijk en Zwitserland. Vanaf 2021 volgen de overige Europese markten. “Met het onderdelenmagazijn in Fokker Logistic Park Schiphol van 12.000 vierkante meter kunnen we de servicepartners snel beleveren”, aldus het bedrijf. Bij de logistieke partner Lux-mate werken 30 mensen.

 

Reageren is niet mogelijk.