Verkoop nieuwe Volkswagen Golf Variant van start

0

Volkswagen start in januari 2021 met de levering van de nieuwe Golf Variant. Direct bij de marktintroductie zijn er ook 3 geëlektrificeerde (lees: mild hybride) benzineversies beschikbaar. De extra ruime en veelzijdige Golf is inmiddels te bestellen voor prijzen die beginnen bij 28.690 euro.

De nieuwe Golf Variant heeft in vergelijking met zijn voorganger een 6,6 centimeter langere wielbasis. Die groeide tot 2,69 meter. Dat vertaalt zich onder meer in 4 centimeter extra beenruimte voor de passagiers achterin. Daarbij bedraagt de inhoud van de bagageruimte liefst 611 liter en zelfs 1.642 liter met neer geklapte achterbank leuning.

Bij de marktintroductie is de Golf Variant er met een 110 pk sterke 1.0 TSI driecilinder motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Ook is er een even krachtige 1.0 eTSI. Deze uitvoering met brandstofbesparende 48 Volt mild hybride technologie wordt standaard geleverd met een 7-traps DSG automaat. De 130 pk sterke 1.5 TSI viercilinder wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Er zijn 2 mild hybridevarianten van de 1.5 TSI (eveneens met 8 volt systeem): één met een vermogen van 130 pk en één die goed is voor 150 pk. Beiden beschikken standaard over een 7-traps DSG automaat. Het motorengamma wordt snel uitgebreid met 2.0 TDI diesels (115 pk en 150 pk). Deze maken gebruik van Twin Dosing inspuiting met 2 katalysatoren van het SCR type (Selective Catalytic Reduction) en AdBlue injectie. Dit leidt volgens Volkswagen tot een sterke vermindering van de uitstoot van stikstofoxiden (NOx).

De nieuwe Golf Variant is standaard uitgerust met zaken als LED koplampen en -achterlichten, de Digital Cockpit (digitaal instrumentarium), het online infotainment systeem Composition Media met 8,25 inch touchscreen, We Connect en We Connect Plus online diensten, een multifunctioneel stuurwiel, App Connect smartphone integratie , Air Care automatische airconditioning en Bluetooth telefonie. Ook veiligheidssystemen als Lane Assist en Front Assist met City Emergency Braking en voetgangersherkenning zijn altijd bij de prijs inbegrepen.

De nieuwe Golf Variant is er met een keuze uit de uitrustingsniveaus Golf, Life, Life Business, Style, R-Line en R-Line Business. Om hem een vliegende verkoopstart te laten beleven, worden de Life, Style en R-Line uitvoeringen tijdelijk zonder meerprijs geleverd met het navigatie/multimediasysteem Discover Media met stembediening. Speciaal voor zakelijke rijders zijn er de Golf Variant Life Business en R-Line Business. Die beschikken standaard over features als LED Plus verlichting, Art Velours bekleding, een verwarmingsmogelijkheid voor het stuur, het navigatie/multimediasysteem Discover Pro (inclusief streaming internet en stembediening), chromen dakrails, het Bestuurdersassistentie pakket, verkeerstekenherkenning en een alarmsysteem.

De nieuwe Golf Variant is inclusief 4 jaar garantie leverbaar vanaf 28.690 euro. . Vanaf vandaag is de Golf Variant te bestellen en te configureren op Volkswagen.nl. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven, kunnen zich inschrijven voor een nieuwsbrief. De nieuwe Volkswagen Golf Variant staat vanaf begin december bij de dealer.

Reageren is niet mogelijk.