Lexus komt met volledig elektrische SUV

0

Vorig jaar onthulde Lexus de LF-30 conceptstudie. Dit futuristische model is met zijn design en hightech de belichaming van de zogeheten Lexus Electrified visie, waarbij beleving en rijplezier centraal staan. Nu onthult Lexus een belangrijke technologie, die naadloos aansluit bij deze visie: Direct4. Dit  aansturing systeem is speciaal ontwikkeld voor de volgende generatie geëlektrificeerde modellen van het Japanse premium merk.

Direct4 is ontwikkeld voor komende volledig elektrische en hybride modellen van Lexus. Het systeem stuurt, naast de vermogensafgifte van de elektromotoren voor en achter, ook de verdeling van de remkracht over de 4 wielen aan. Door automatisch de balans tussen de voor- en achterwielaandrijving aan te passen, zorgt Direct4 er volgens de ontwerpers voor dat de aandrijving altijd optimaal is aangepast aan de omstandigheden én aan de intenties van de bestuurder.

De elektromotoren op de voor- en achteras zijn direct aan de wielen gekoppeld. Daardoor vindt de verdeling van de aandrijfkracht altijd direct plaats en ervaart de bestuurder een authentiek gevoel van verbondenheid met de auto. Daarbij zorgt Direct4 volgens de ontwerpers voor een ideale balans tussen een voorspelbaar weggedrag en rijplezier. Dat laatste komt vooral tot uiting in een krachtige, lineaire acceleratie en een opwindend bochtgedrag. Ook andere kernwaarden van Lexus zijn geïntegreerd: Direct4 functioneert uitermate stil en comfortabel.

Op de foto’s is ook een voorproefje van het toekomstige design-DNA van Lexus te zien. De beelden tonen namelijk een glimp van een volledig elektrisch aangedreven Lexus die begin 2021 wordt onthuld.

Dit model, dat boven de UX300e zal worden gepositioneerd, doet het zonder traditionele grille omdat de motor niet met behulp van een radiator hoeft te worden gekoeld. Dat brengt nieuwe ontwerpmogelijkheden met zich mee. Lexus heeft daarom besloten om technologische vooruitgang ook zichtbaar maken in het design van haar modellen.

 

Reageren is niet mogelijk.