MG biedt voortaan 7 jaar garantie

0

MG wijzigt de garantievoorwaarden voor nieuwe en bestaande klanten op het Europese vasteland. Vanaf 1 januari krijgen de volledig elektrische ZS EV, de nieuwe EHS Plug-in Hybrid en alle toekomstige modellen van het herboren automerk standaard 7 jaar of 150.000 km fabrieksgarantie. Hiermee wordt de huidige garantieperiode met 2 jaar verlengd.

Met de nieuwe voorwaarden biedt MG een van de beste garantievoorwaarden op de Europese automarkt. Alleen Kia hanteert een even lange garantieperiode. Hiermee geeft het merk naar eigen zeggen “opnieuw een signaal van vertrouwen in de kwaliteit en de hoogwaardige technologie van haar (semi-)elektrische modellen”. Dat de Europese PR manager voorheen in Nederland werkzaam was voor een Zuid Koreaans automerk is vast geen toeval.

De uitgebreide fabrieksgarantie van 7 jaar of 150.000 km geldt voor het gehele voertuig, inclusief de elektrische aandrijfcomponenten, zoals de lithium/ion accu en de elektromotor. De anti-corrosie garantie van de ZS EV en EHS Plug-in Hybrid bedraagt ook 7 jaar, maar is zonder kilometerbeperking. Dat MG haar garantieperiode verlengd, kan niet los worden gezien van de toegenomen concurrentie op de Europese automarkt vanuit Chinese hoek. Niet alleen Aiways wil een graantje mee proberen te pikken, maar ook Seres.

De garantie is uiteraard overdraagbaar aan de volgende eigenaar. Dat is nog niet alles: voor klanten die in 2019 of eerder dit jaar een nieuwe MG hebben gekocht, wordt de fabrieksgarantie gratis en automatisch opgewaardeerd naar de nieuwe voorwaarden. Bovendien behouden zij de fabrieksgarantie van 8 jaar of 150.000 km die momenteel geldt voor de lithium/ion batterij.

Kopers van een nieuwe MG profiteren ook van gratis pechhulp gedurende het eerste jaar na kentekenregistratie. Als de auto echter bij een officiële dealer wordt onderhouden (maar die zijn er dus nauwelijks), wordt deze service telkens gratis met 1 jaar verlengd voor maximaal 7 opeenvolgende jaren. Zowel de ZS EV als de nieuwe EHS behaalden eerder al de maximale score van 5 sterren bij de veiligheidstests van Euro NCAP.

 

Reageren is niet mogelijk.