Opvolger Ford Mondeo betrapt

0

Komend jaar neemt Ford afscheid van de Mondeo. Het gamma was al sterk ingekrompen en de resterende hybride uitvoeringen mogen nu voor actieprijzen weg. Maar dit betekent niet dat Ford het D segment waarin het decennialang met modellen als de Taunus / Cortina, Sierra en Mondeo zeer succesvol was de rug toe zal keren. Wel gaat het merk met de blauwe ovaal het nu over een andere boeg gooien.

Autointernationaal heeft al eerder bericht dat Ford haar geluk in het D segment wil proberen met een soort Subaru Outback. Oftewel een stoere, avontuurlijke gezinswagen waarbij de merk karakteristieke Active uitdossing standaard is. Die auto die jij hier op deze spionagefoto’s. Anders dan de Outback wordt de opvolger van de Mondeo, die mogelijk Stormtrak gaat heten, geen volbloed stationwagon. Die carrosserievorm is buiten Europa namelijk niet zo populair. In plaats hiervan zou Ford er een soort BMW 6-serie Gran Turismo van willen maken. Dat is een auto waar (rijke) Chinezen wel pap van lusten en waarvoor Ford op haar thuismarkt ook wel verkooppotentieel ziet.

Door het intensieve gebruik van camouflagemateriaal is de definitieve carrosserievorm nog niet goed te zien, maar het is wel duidelijk dat de Stormtrak een prominente grille krijgt die wordt geflankeerd door slanke koplampen. Verder kunnen wij rekenen op verzonken deurgrepen, dakrails en een panoramadak. Aan de achterkant komt een schuin aflopende achterruit. Dit geeft het model een ‘GT vibe’ à la de eerder genoemde BMW 6-serie. De ontwerpers van Ford zijn zoals gezegd die weg ingeslagen om te voorkomen dat de Stormtrak er te veel als een stationwagen uit gaat zien.

Hoewel de buitenkant geen al te revolutionair design krijgt, kan hetzelfde niet gezegd worden van de cabine. De Stormtrak zal worden uitgerust met een enorm breed scherm voor het infotainment systeem dat nagenoeg de volledige breedte van het dashboard beslaat. Het display is vermoedelijk opgedeeld in 3 secties, waaronder een digitaal instrumentenpaneel, een infotainment display en een entertainment gedeelte  voor de voorpassagier. Elders is er nog net plek voor minimalistische ventilatieopeningen. De automatische transmissie bedienen doe je met een draaiknop à la de Focus.

Er is op dit moment nog weinig bekend over de motoren waarmee de Stormtrak vanaf eind volgend jaar leverbaar gaat worden, maar aangenomen wordt dat markten buiten Europa (Noord Amerika en China) bediend gaan worden met een 2,0 liter 4 cilindermotor met turbocompressor. Wij krijgen een plug-in hybride versie.

Reageren is niet mogelijk.