Prijs vergelijking reguliere versies Volkswagen ID.4

0

Volkswagen heeft de prijzen en specificaties bekendgemaakt van de reguliere versies van de nieuwe ID.4. Deze eerste volledig elektrische SUV uit Wolfsburg was al leverbaar als exclusieve 1ST introductie uitvoering. Daarvan worden de eerste exemplaren nog dit jaar geleverd aan Nederlandse klanten. De vraag naar die introductieversie is volgens de importeur zo groot dat de reguliere uitvoeringen van de ID.4 ook per direct bestelbaar zijn.

De reguliere ID.4 uitvoeringen zijn te bestellen volgens een nieuw configuratieproces op de website van Volkswagen. In slechts 4 stappen is de ID.4 daarmee naar wens samen te stellen. Stap 1 is de keuze uit één van de twee beschikbare accupakketten (52kWh of 77kWh) en het gewenste uitrustingsniveau, waarbij keuze is uit 6 uitvoeringen: City, Life, Business, Family, Tech en Max. In stap 2 wordt het gewenste interieur gekozen. Vervolgens kan in stap 3 het exterieur verder naar eigen smaak worden samengesteld op basis van kleur, velgen en desgewenst het Exterieur Style Pakket. Bij de laatste stap worden eventueel nog een trekhaak, warmtepomp en accessoires geselecteerd.

Naar welke uitvoering de voorkeur ook uitgaat, de ID.4 is standaard voorzien van een digitaal interieur en een bagageruimte van 543 liter (1.775 liter met de achterbank leuning plat). Hij heeft een trekvermogen van maximaal 1.000 kg. De ID.4 wordt in eerste instantie geleverd met een 204 pk sterke elektromotor en een 77 kWh accupakket. Daarmee is de elektrische SUV van Volkswagen, die standaard op 19 inch wielen staat, goed voor een actieradius van maximaal 521 kilometer. Bij een 125 kW snel laadpunt volstaat een sessie van slechts 30 minuten voor 320 kilometer aan extra rij bereik.

Begin volgend jaar komt het City basismodel (met 52 kWh accupakket) beschikbaar. Tot die tijd staat de ID.4 Life aan de basis van het gamma. Die is er vanaf 47.290 euro en is onder meer voorzien van LED koplampverlichting, 19 inch lichtmetalen velgen in Hamar design, het navigatie-, radio- en multimedia systeem Discover Pro met 10 inch display plus spraakbediening (Natural Voice Control), automatische airconditioning (met 2 temperatuurzones), sfeerverlichting (10 kleuren) en verwarming van zowel het stuur als de voorstoelen. Dankzij een ingebouwde simkaart, We Connect Start en draadloze App Connect (o.a. Apple Carplay en Android Auto) is de ID.4 volledig met internet verbonden. Hij staat bovendien bol van de veiligheidsvoorzieningen. Voorbeelden zijn verkeersteken herkenning, Lane Assist, parkeersensoren en adaptieve (Predictive) cruisecontrol.

Next in line is de ID.4 Business (51.240 euro), waarmee Volkswagen naar eigen zeggen met name appelleert aan de wensen van de zakelijke klant. Bovenop de Life is de Business onder meer uitgerust met een achteruitrijcamera, Keyless Access, diefstalalarm en Pre-Crash, de proactieve inzittendenbescherming. Het interieur is afgewerkt met Art Velours plus kunstleder en de sfeerverlichting is in 30 verschillende kleuren instelbaar. Vanbuiten onderscheidt hij zich onder meer met zijn LED Matrix verlichting (IQ. Light) inclusief Dynamic Light Assist, verlichte portier grepen, een LED strip tussen de koplampen en opvallende 3D LED achterlichten met animatie. De zijruiten en achterruit zijn 65 procent getint.

Volkswagen Aiways Kia Peugeot
ID.4 U5 Niro 2008
77 kWh Life Premium e 64 kWh Executive e GT
47.290 euro 43.850 euro 43.995 euro 46.630 euro
Volkswagen Ford Lexus Skoda
ID.4 Mustang Mach-E UX Enyaq iV
77 kWh Family Standard 300e Business 80 Eco Suite
52.440 euro 49.925 euro 52.790 euro 49.790 euro
Volkswagen Audi Tesla Volvo
ID.4 e-Tron Model Y XC40
77 kWh Max 50 Quattro Long Range AWD Recharge P8 AWD
60.240 euro 62.700 euro 65.018 euro 59.785 euro

De ID.4 Family (52.440 euro) is met name bedoeld voor kopers die vaak met het gezin op pad zijn. Die biedt aanvullend op de Business een panoramisch glazen dak, geluiddempende zijruiten vóór, een derde temperatuurzone voor de automatische airconditioning met een apart bedieningspaneel achter en een variabel in te delen bagageruimte.

De ID.4 Tech voegt een waslijst aan technische features toe. Hij is er vanaf 55.640 euro en biedt bovenop de Family onder meer Travel Assist (wat gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk maakt), Side Assist, een 360 graden camera (Area View) en een elektrisch bedienbare ‘Easy open & Close’ achterklep. De Ergo-Active voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar, hebben een in lengte instelbaar zitvlak en hebben een lendensteun met massagefunctie. De ID.4 Tech is ook standaard voorzien van het Multimedia Pakket Plus met het navigatiesysteem Discover Max met 12 inch touchscreen en een innovatief Head-up display met Augmented Reality.

Aan de top van het gamma staat de ID.4 Max, die aanvullend op de Tech onder meer voorziet in Topsport voorstoelen in Art Velours met geïntegreerde hoofdsteunen. Ook heeft hij het Sport Pakket Plus met Dynamic Chassis Control en Progressive Steering. Deze uitvoering is standaard voorzien van een warmtepomp om de actieradius verder te vergroten. De prijs van de ID.4 Max bedraagt 60.420 euro.

Er zijn slechts enkele losse opties. Zo kunnen ID.4-rijders hun elektrische SUV bestellen met 20 inch Drammen (484 euro) of 21 inch Narvik (967 euro) lichtmetalen velgen. Voor 630 euro is de ID.4 te configureren met een Exterieur Style Pakket dat bestaat uit een in zwart uitgevoerd dak, een sierstrip op de voorbumper en een Katana Silver diffusor. De daklijsten, C stijl en dakrails zijn dan afgewerkt in Silver. Metallic lak kost 795 euro en de inklapbare trekhaak 868 euro. De warmtepomp voor het optimaliseren van de actieradius heeft een meerprijs van 1.258 euro.

De nieuwe ID.4 uitvoeringen zijn per vandaag te configureren plus te bestellen en zijn leverbaar vanaf medio maart. Begin 2021 wordt het ID.4-gamma aan de onderkant verder uitgebreid met de ID.4 City met 52kWh accu en een actieradius van 340 kilometer. Medio april volgt het topmodel, een vierwielaangedreven ID.4 GTX. Elke ID.4 wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op het accupakket (max. 160.000 km). Bovendien is bij de Volkswagen het onderhoud tot 8 jaar inbegrepen.

Reageren is niet mogelijk.