Prijs vergelijking Skoda Octavia RS iV

0

Met de Octavia RS iV Business krijgt de efficiency van plug-in hybride technologie volgens Skoda een extra krachtige en sportieve dimensie. Dankzij een 245 pk sterke aandrijflijn levert deze Tsjech hoge prestaties. Daarbij zijn de verbruikscijfers gunstig én kan de sportief uitgevoerde Octavia RS iV Business circa 60 kilometer volledig elektrisch aangedreven rijden.

De Octavia was er al met een 204 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn. De nieuwe RS iV Business uitvoering gaat een sportieve stap verder. De direct ingespoten turbobenzine 4 cilinder, de DSG automaat, de elektromotor en de 13 kWh accu zijn identiek, maar het systeemvermogen is met 245 pk een stuk hoger. Het maximum koppel van 250 Nm is beschikbaar tussen de 1.550 en 3.500 toeren. Een en ander vertaalt zich in sportieve prestaties, zoals een acceleratietijd van 7,3 seconden en een topsnelheid van 225 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik volgens de WLTP norm bedraagt 1,1 liter per 100 km, hetgeen een CO2-uitstoot van 25 gram/km betekent (Octavia Combi: 1,2 liter en 27 gram/km).

De Octavia RS iV Business maken volgens Skoda hun sportieve inslag direct duidelijk met onder meer zwarte 18 inch lichtmetalen velgen, stoere RS bumpers, Full LED matrix koplampen, extra donker getinte ramen achter en een zwarte afwerking van zowel de grille als de buitenspiegels. De achterspoiler is een extra blikvanger voor de liftback carrosserievariant. Voor maximaal rijplezier zijn een sportonderstel, progressieve stuurbekrachtiging en een sound generator ook standaard.

Het interieur combineert volgens Skoda de sportiviteit van RS met de luxe van een topmodel van het Tsjechische automerk. Blikvangers zijn de sportstoelen met RS logo plus rode stiksels, een met leer bekleed multifunctioneel RS stuurwiel, LED interieurverlichting, alcantara bekleding voor de portieren en het dashboard, carbon-afwerkingsaccenten, lichtmetalen pedalen en zwarte hemelbekleding. De voorruit is verwarmbaar, de achterbank is vanuit de bagageruimte neer te klappen en de Combi carrosserievariant heeft een automatische bagage rolscherm en hoogglans zwarte dakrails. Naast zijairbags en gordijn airbags heeft de Octavia RS iV Business modellen ook een centrale airbag tussen de voorstoelen.

SkodaAudiToyotaVolkswagen
Octavia A3 SportbackPriusGolf
RS iV Business40 TFSI e BusinessPlug-in Hybrid Exec.GTE
42.290 euro43.220 euro41.325 euro43.200 euro
SkodaOpelPeugeotVolvo
Octavia CombiGrandland X3008XC40
RS iV BusinessHybrid 224 pk EleganceHYbrid 225 AllureRecharge T4 Inscription
43.790 euro43.049 euro44.780 euro44.495 euro

De nieuwe Octavia RS iV Business is per 19 januari te bestellen. De liftback is leverbaar vanaf 42.390 euro en de Combi is er vanaf 43.790 euro. De levering start in maart.

 

Reageren is niet mogelijk.