Bovag: maak showroombezoek weer mogelijk

0

In aanloop naar het kabinetsbesluit over eventuele versoepeling van de corona maatregelen, roept de Bovag op om kopen in de showroom op afspraak en onder strikte voorwaarden snel weer mogelijk te maken. Volgens de branchevereniging is dat een “verstandige en werkbare eerste stap op weg naar volledige heropening van de retail”.

De Bovag ziet de showrooms dus graag weer weer opengaan. “Wij hebben alle begrip voor de voorzichtigheid die het kabinet laat zien, maar de impact op ondernemers en consumenten van de lockdown is groot”, zegt Han ten Broeke, algemeen voorzitter van de branchevereniging. “Wat ons betreft moet het mogelijk worden om op afspraak in de showroom bijvoorbeeld een fiets of caravan uit te zoeken. Dat hoeft geen impact te hebben op verspreiding van het virus, wanneer alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen”.

Ten Broeke ziet op dit moment veel terughoudendheid bij klanten om een auto te kopen. Als reden noemt hij: “online op afstand kopen werpt voor veel klanten een nauwelijks te nemen drempel op”. Goed advies en goede voorlichting zijn cruciaal bij de keuze van een vervoermiddel, stelt Ten Broeke. “En dat kan prima 1 op 1 in een showroom of winkel”. Een auto komen bekijken in de showroom en eventueel de koop daar rondmaken is volgens de Bovag dus te regelen. Ten Broeke: “Dit kan een verstandige eerste stap zijn om ondernemers en hun klanten soelaas te bieden”.

Showroombezoek moet dus weer mogelijk worden, zo stelt de branchevereniging. “Op afspraak in een tevoren vastgesteld tijdvak”. Uiteraard wil de Bovag wel dat bij ‘winkelen op afspraak’ alles in het werk gesteld wordt om dit veilig plaats te laten vinden. Daarom benadrukt men dat bij Bovag aangesloten bedrijven hiervoor al protocollen hebben liggen. De brancheorganisatie roept het kabinet op het ‘winkelen op afstand’ ook voor showrooms te laten gelden, met inachtneming van deze protocollen.

Reageren is niet mogelijk.