Buitenspiegels Tesla in trek bij dievengilde

0

Na onder meer de airbags en navigatiesystemen uit auto’s van het merk BMW zijn nu de buitenspiegels van een Tesla populair bij dieven. Vooral in Amsterdam is het vaak raak.

De auto wordt steeds slimmer en dat komt ook tot uiting in de buitenspiegels. Tussen de behuizing en de spiegel zelf zit de nodige techniek, waardoor dit auto onderdeel op de zwarte markt best waardevol is geworden. Dat is de dievengilde niet ontgaan. In Amsterdam waren er de laatste tijd bij de politie zeker 20 meldingen van gestolen buitenspiegels. Uit foto’s blijkt dat de dieven de behuizing ongemoeid laten, maar het binnenwerk meenemen.

Tesla eigenaren in de Amsterdamse stadsdelen Zuid en West moeten extra op hun hoede zijn. Daar vinden namelijk de meeste diefstallen plaats. Er is zelfs een Tesla bezitter die al 5 keer te maken heeft gekregen met diefstal van het binnenwerk van zijn buitenspiegels. De politie vraagt mensen met een Tesla om hun camerasysteem aan te zetten zodat de pakkans van de buitenspiegelverzamelaars wordt vergroot.

Een aantal gedupeerde Tesla eigenaren heeft inmiddels een ‘Tesla buurtpreventie’ app gestart, om op die manier beelden van de daders te delen. “Dat het op zo’n grote schaal gebeurt, is voor ons echt nieuw”, aldus een woordvoerder van de politie. Gelukkig hangen de auto’s van Tesla vol met camera’s, dus als er iemand in de buurt komt, wordt hij van alle kanten gefilmd. “Dat levert prachtige beelden op”, aldus een gedupeerde eigenaar. De politie heeft desondanks nog geen aanhoudingen verricht.

 

Reageren is niet mogelijk.