1 april: Volkswagen wordt voor Amerikanen Voltswagen

0

Sinds ‘dieselgate’ is Volkswagen in de Verenigde Staten een automerk met een besmet blazoen. Om dat weer op te poetsen, wordt er vol ingezet op elektrificatie. De Noord Amerikaanse arm van de Duitse autogigant wil daarbij niks aan het toeval overlaten, want het bedrijf is omgedoopt van ‘Volkswagen of America’ tot ‘Voltswagen of America’.

Misschien is dat nog niet zo’n gek idee. Als Volkswagen in de Verenigde Staten niet geassocieerd wordt met gemanipuleerde dieselmodellen, dan is het wel met luidruchtige boxermotoren. ‘Voltswagen’ legt daarentegen het accent op elektrische aandrijving. Nu maar hopen dat branchegenoot General Motors, producent van onder andere de Chevrolet Volt, daar geen bezwaar tegen heeft.

De Noord Amerikaanse divisie spreekt van “een openbare declaratie van de vooruitstrevende investeringen van Volkswagen in elektromobiliteit”. Het is de bedoeling dat de elektrische modellen allemaal een speciale ‘Voltswagen’ badge krijgen. De reguliere modellen (zoals de Jetta, Tiguan, Passat en Atlas) gaan verder met het klassieke VW logo. Voltswagen krijgt lichtblauw als achtergrondkleur, terwijl VW een donkerdere tint heeft.

De tijd zal het leren of de nieuwe strategie gaat werken. Uiteindelijk gaat het allemaal om de producten. Oftewel of de Amerikanen de Volkswagen, pardon Voltswagen, ID.4 net zo sexy vinden als de Ford Mustang Mach-E. De naamswijziging zal per 1 april (…) worden doorgevoerd en is permanent van aard. Nou ja, totdat er bij de Noord Amerikaanse divisie van de autofabrikant een nieuwe wind waait en/of men er op gokt dat iedereen dieselgate is vergeten. Dan wordt de merknaam weer gewoon Volkswagen.

 

p.s.

Er is sprake van een (slechte) 1 april grap. De merknaam Voltswagen is namelijk helemaal niet vastgelegd bij een merkbureau. Dat kan simpel gecheckt worden door de database van het Amerikaanse patentbureau te bezoeken. Ook de url www.voltswagen.com is nog beschikbaar. Nu maar hopen dat Volkswagen beter is in het bouwen van auto’s, dan in het maken van 1 april grappen.

 

Reageren is niet mogelijk.