Ford Mustang Mach-E kampt met batterijproblemen

0

Sommige eigenaren van een vroeg exemplaar van de Ford Mustang Mach-E hebben last van lege batterijen. 

Volgens een servicebulletin, ingediend door Ford bij de National Highway Traffic Safety, start de elektrische cross-over hierdoor niet meer na het opladen . De autofabrikant zegt dat een softwareprobleem ertoe kan leiden dat de kleinere 12 volt accu van de Mustang Mach-E ontlaadt terwijl het grotere hoogspanning accu wordt opgeladen. Eigenaren die het probleem hebben ondervonden, zeiden dat zij hun voertuig niet konden starten na het opladen.

Ford zegt dat slechts om “een klein aantal” exemplaren van de Mustang Mach-E gaat die vóór 3 februari zijn gebouwd. Dealers kunnen het probleem verhelpen door verschillende elektronische regelmodules van het voertuig te herprogrammeren. Ford zegt dat het in het eerste kwartaal 6.614 exemplaren van de Mustang Mach-E heeft verkocht. Tesla, de marktleider op het gebied van elektrische voertuigen, meldde eerder dat het in deze periode een recordaantal van 184.800 auto’s wereldwijd heeft afgeleverd.

Reageren is niet mogelijk.