Nieuw model voor Belgische Audi fabriek

0

De autofabriek in het Belgische Vorst, in 1948 opgericht door het bedrijf d’Ieteren om destijds de assemblage van Studebaker personenwagens te verhogen, mag door naar de volgende ronde. Sinds 1954 worden er zaken gedaan met Volkswagen en die samenwerking evolueerde via de bouw van de Kever, de Passat, de Golf, de Seat modellen Leon plus Toledo, de technisch aan elkaar verwante Volkswagen Lupo plus Polo in productieopdrachten voor Audi. Eerst werd in Vorst de A2 geassembleerd en nadat de Duitsers in 2007 volledig eigenaar waren geworden van de fabriek, ging men bij onze zuiderburen vanaf 2010 de eerste generatie A1 en S1 produceren.

Toen de productie van de A1 bij de generatiewisseling naar het Spaanse Catalonië verhuisde, installeerde Audi in 2018 de productielijn voor de e-Tron (foto) in Vorst. Deze dikke elektrische SUV ondergaat in 2023 een facelift en wordt in 2026 met pensioen gestuurd. Hij zal dan worden opgevolgd door de Q8 e-Tron (tweede foto). Deze beslissing zal komende herfst definitief worden bekrachtigd door het merk met de 4 ringen.

Afgelopen maart bevestigde Peter Kössler, directeur productie en logistiek bij Audi, dat Vorst een nieuw model zou krijgen. Hij zei daarbij dat de Belgische fabriek belangrijk is voor het merk en dat zij “een essentieel onderdeel vormt van het productienetwerk van Audi”. Waarvan akte.

Reageren is niet mogelijk.