Renault: over 10 jaar zijn prijzen accu’s gehalveerd

0

De Franse autoproducent Renault gaat zich inspannen om de kosten van accu’s voor elektrische auto’s fors omlaag te brengen. In 10 jaar wil het bedrijf nog maar de helft van de huidige prijs per kilowattuur betalen. Dat heeft Renault topman Luca de Meo laten weten in een interview.

Volgens De Meo is de prijs voor accu’s de afgelopen jaren al hard gedaald. Voor de exemplaren in de elektrische Zoé is de prijs volgens de Renault topman reeds gehalveerd. Mede daardoor zijn de doelstellingen van de Europese Unie voor het naar nul brengen van de CO2-uitstoot haalbaar, zo denkt De Meo. In de overgangsfase zijn (stekker) hybride auto’s evenwel onmisbaar omdat die vooralsnog beter betaalbaar zijn.

Renault verwacht dat in 2030 circa 90 procent van alle verkochte auto’s van het merk elektrisch zal zijn. Het Franse merk wil in dat jaar 1 miljoen emissievrije voertuigen produceren. Renault sloot deze week een deal met de Chinese accufabrikant Envision over het bouwen van een nieuwe accufabriek in het Franse Douai. Die faciliteit moet in 2030 een productiecapaciteit van 24 GWh per jaar hebben.

Renault heeft ook een overeenkomst met LG Chem voor het leveren van accu’s voor haar elektrische auto’s. Die zijn onder andere bestemd voor de eMégane (foto), een emissievrije cross-over van Volkswagen ID.3 formaat die eind dit jaar in productievorm zal worden voorgesteld en die in 2022 op de markt komt. Zonder een verdere prijsverlaging zal Renault niet in staat zijn om de elektrische reïncarnatie van ‘het vijfje’ voor de beoogde 25.000 euro aan te kunnen bieden.

Reageren is niet mogelijk.