Door het oog van de naald: het Autosalon van Brussel gaat door

0

In de afgelopen weken trokken donkere wolken zich samen boven de Heizel. Omdat d’Ieteren, de importeur van alle merken van de Volkswagen Groep, had laten weten niet aanwezig te zullen zijn op de 2022 editie van het Autosalon en omdat ook Volvo bedankte voor de deelname, durfde organisator Febiac geen klare wijn te schenken over het wel of niet doorgaan van de Brussels Motor Show.

Maar je zou kunnen zeggen dat zwaargewicht Stellantis (met onder andere de merken Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel en Peugeot) de show heeft gered. Dit autoconcern wilde zich aanvankelijk niet vastleggen op deelname, maar deed dat op 5 voor 12 alsnog. Dit betekent dat het Autosalon van Brussel alsnog plaats kan vinden, en wel van 14 tot 23 januari. Ook de deelname van BMW, marktleider bij onze zuiderburen heeft er voor gezorgd dat Febiac het licht nu definitief op groen durft te zetten.

Het Autosalon van Brussel is niet zomaar een show, maar feitelijk een handelsbeurs waar autofabrikanten met talrijke klanten contact kan leggen en waar veel orders worden genoteerd. Elke editie trekt meer dan 400.000 bezoekers. Daardoor is het Autosalon de grootste handelsbeurs van België. Maar de 99ste editie vindt dus plaats zonder Volvo (en Polestar), terwijl ook de vele merken waarvan de import door d’Ieteren worden verzorgd (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda,  Bentley, Lamborghini en Porsche) niet present zal zijn.

 

Reageren is niet mogelijk.