Vernieuwde Opel Grandland komt later

0

Omdat het moederbedrijf van Opel, Stellantis, de fabriek in Eisenach tegen het einde van het jaar sluit, komt de nieuwe Grandland pas in februari 2022 op de markt in plaats van eind oktober dit jaar.

Klanten kunnen sinds 9 juli de nieuwe Opel Grandland bestellen. De eerste auto’s zouden eind oktober 2021 geleverd moeten worden. De levering start van het facelift model is nu uitgesteld, zoals een Opel woordvoerder bevestigde: “Als gevolg van de Covid-19-pandemie en een tekort aan halfgeleiders bevindt de wereldwijde auto-industrie zich nog steeds in een uitzonderlijke situatie. Het tekort aan chips dwingt Opel om de verkoopstart van zijn Grandland model uit te stellen van eind oktober tot februari 2022”.

Begin 2022 zal de productie van de Opel Grandland, inclusief de stekker hybride versie, opnieuw beginnen in Eisenach, op voorwaarde dat de toeleveringsketen dit toelaat. De Stellantis dochter zal tot die tijd aan de vraag proberen te doen met voorraadexemplaren van het pre-facelift model.

Reageren is niet mogelijk.