Toyota prijst Land Cruiser 70th Anniversary

0

70 jaar al rijdt de Toyota Land Cruiser in gebieden die voor anderen onbegaanbaar zijn. Al die jaren heeft de terreinwagen zich bewezen als een capabele en betrouwbare auto. Toyota viert het jubileum met de 70th Anniversary editie, die standaard met tal van extra comfort- en offroad opties is uitgevoerd.

Toyota spreekt van “offroad erfgoed’ als het om de Land Cruiser gaat. En dat is niet eens heel erg overdreven. De capabele en betrouwbare terreinwagen is inderdaad een icoon. Het is dus terecht dat Toyota stilstaat bij de 70ste verjaardag van de Land Cruiser. De 70 Anniversary editie is leverbaar in 5- en 7-persoons uitvoering. Beide hebben de langere 5-deurs carrosserie.

 

De jubileumuitvoering is royaal voorzien van comfortopties en unieke designaccenten. Tevens is er extra offroad techniek. De Land Cruiser 70th Anniversary editie, herkenbaar aan het exclusieve 70th Anniversary logo op de C stijl, krijgt standaard 19 inch lichtmetalen wielen mee, voorstoelen met verwarming en koeling, het Toyota Touch 2 Go Plus navigatiesysteem en een audiosysteem met 8 inch display en 14 speakers van JBL. De grille, de omlijsting van de mistlampen, de buitenspiegels, de dakrails, de sierlijst op de achterklep en de achterlichten zijn allemaal in donkere kleuren uitgevoerd. Daarmee oogt de terreinbeul volgens Toyota nog stoerder dan anders.

Alle terreinopties die de Land Cruiser zo’n sterke reputatie bezorgen, zitten standaard op het Anniversary model. Daar voegt Toyota het uitrustingsniveau Professional aan toe, evenals het Kinetic Dynamic Suspension System, Crawl Control, Multi-Terrain Select, een elektrisch instelbaar (sper) differentieel slot op de achteras en een monitor met camera’s.

Onder de motorkap zit 2,8 liter D-4D dieselblok. Deze 4 cilinder levert 204 pk en 500 Nm. Het maximale geremde gewicht dat achter de Land Cruiser gehangen mag worden ligt op 3.500 kg. Toyota vraagt minimaal 127.995 euro voor deze jubileumuitvoering, of een bedrag vanaf 54.495 euro indien het om de grijs kenteken varianten gaat. Bestellen kan vanaf januari 2022.

 

Reageren is niet mogelijk.