Toyota stelt mondiale productiedoelstelling naar beneden bij

0

Toyota heeft haar wereldwijde productiedoelstelling bijgesteld. Aanvankelijk was uitgegaan van 9,3 miljoen auto’s, maar dat aantal zal in het huidige jaar (dat tot en met 31 maart loopt) niet gehaald worden. Het is de tweede keer dan het Japanse bedrijf haar doelstelling aan moet passen vanwege de wereldwijde chiptekorten en de coronacrisis.

Eerder stelde Toyota nog dat het de onderproductie in de maanden toen de onderdelenschaarste het grootst was zou kunnen compenseren door in de huidige periode juist meer auto’s van de band te laten rollen. Die inhaalslag mislukte echter vanwege het aanhoudende tekort aan halfgeleiders. Daardoor wordt voor februari de wereldwijde autoproductie doelstelling met 150.000 stuks verminderd tot 700.000 voertuigen, zo meldt Toyota.

Kazunari Kumakura, Global Procurement manager van Toyota, stelt dat de productiedoelstelling van 9,3 miljoen auto’s alleen bereikt kan worden als de fabrikant in maart meer dan 1 miljoen auto’s produceert. “Het zal voor ons een grote uitdaging zijn om dat niveau te halen”, aldus Kumakura. Toyota maakt niet bekend wat de nieuwe doelstelling voor wat betreft de productie is.

Reageren is niet mogelijk.